Υψηλό δύο εβδομάδων στην τιμή του αργού πετρελαίου

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου. Το αργό ενισχύθηκε στα 66,6 δολάρια ανά βαρέλι, ήτοι υψηλό δύο εβδομάδων. Αντίστοιχα το Brent αυξήθηκε κατά 1,2% στα 76,8 δολάρια ανά βαρέλι.

Στήριξη για τις τιμές, οι οποίες αντέστρεψαν το αρνητικό πρόσημο στην αρχή των συνεδριάσεων, παρείχε η μεγαλύτερη των προσδοκιών πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι, εχθές, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 833.000 βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 443.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξηση κατά 200.000 βαρέλια.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει και η συνάντηση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη, κατά την οποία οι δύο πλευρές θα εξετάσουν την πορεία και το μέλλον της συμφωνίας.

Τραμπ: Υπερβολικά ακριβό το πετρέλαιο – Πάλι ο ΟΠΕΚ βρίσκεται από πίσω

Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπερβολικά υψηλές, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ΟΠΕΚ γι’ αυτή την κατάσταση.

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπερβολικά υψηλές, ο ΟΠΕΚ βρίσκεται και πάλι πίσω από αυτό.
Όχι καλό!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» λίγο μετά την επιστροφή του από τη Σιγκαπούρη και την ιστορική συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου κατά 60% κατά τον περασμένο χρόνο, καθώς ο ΟΠΕΚ και ορισμένοι παραγωγοί εκτός Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, άρχισαν να περικόπτουν την παραγωγή το 2017, προκειμένου να μειώσουν την υπερβολική προσφορά.

Fitch: Αναθεώρηση της εκτίμησης για τη μέση τιμή πετρελαίου στα 70 δολάρια

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για την τιμή του «μαύρου χρυσού» προχωρά η Fitch Ratings, «βλέποντας», πλέον, το πετρέλαιο Brent στα 70 δολάρια ανά βαρέλι κατά μέσο όρο, το 2018, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 57,5 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά στο επόμενο έτος, η πρόβλεψη αναβαθμίστηκε στα 65 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 57,5 δολαρίων.

Μετά το 2020, η τιμή αναμένεται να σταθεροποιηθεί κάτω από τα 60 δολάρια, επισημαίνεται.

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι τιμές υποστηρίζονται επί του παρόντος από τον γεωπολιτικό κίνδυνο και την έντονη ζήτηση, κόντρα στις ενδείξεις ότι Σαουδική Αραβία τη Ρωσία ενδέχεται να αποφασίσουν την αύξηση παραγωγής, στη συνάντηση του ΟΠΕΚ, στις 22 Ιουνίου 2018.

Πηγή: newmoney.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας