Εργατικό Κέντρο Λάρισας: «Να σταματήσει η υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας»

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας παίρνει θέση για τα δημόσιο νοσοκομεία, ζητώντας να πάψει η υποβάθμισή τους και να παρέχουν δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Αναλυτικά:

«Τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να παρέχουν πλήρεις, σύγχρονες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό και όχι από επιβολή χαρατσιών και κάθε είδους πληρωμών μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, όπως επέβαλαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών για την δημόσια υγεία, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας-πρόνοιας και παράλληλα επιβάλουν στο λαό να πληρώνει ένα τσουβάλι φόρους (άμεσους και έμεσσους), αλλά και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Αποκαλυπτική για τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής υγείας, αποδεικνύεται ο δημόσιος απολογισμός, που παρουσίασε πρόσφατα ο διοικητής των δυο Νοσοκομείων της Λάρισας (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ), ο οποίος καυχήθηκε σαν στυγνός επιχειρηματίας ότι τα νοσοκομεία της Λάρισας παρουσιάζουν κέρδη, λες και είναι ιδιωτικά νοσοκομεία που λειτουργούν με σκοπό το κέρδος.

Έτσι τα κατάντησαν τα δημόσια νοσοκομεία και γενικότερα το δημόσιο σύστημα υγείας, τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τις διοικήσεις τους.

Είναι προκλητικό και αποκρουστικό να μιλάει ο διοικητής των δυο νοσοκομείων της Λάρισας, με την παρουσία και του εκπροσώπου της κυβέρνησης – διοικητή της 5ης ΥΠΕ, για κέρδη από δημόσια νοσοκομεία, όταν μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση σ’ αυτά και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας, όταν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε αναλώσιμα, όταν μια σειρά υπηρεσίες των νοσοκομείων τις έχουν παραδώσει σε ιδιώτες, όταν πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά μεγάλα ποσά για απογευματινά ιατρεία, για φάρμακα και εξετάσεις που δεν καλύπτονται ή δεν γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία, Κ.Υ και ιατρεία ΠΕΔΥ και μάλιστα σε μια περίοδο που υποφέρει η πλειοψηφία του λαού από τις δραστικές μειώσεις μισθών, συντάξεων, την φοροληστεία και την ανεργία.

Αυτή είναι η εξυγίανση και βελτίωση που διατυμπανίζει η κυβέρνηση και οι διοικούντες τα νοσοκομεία, στο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας σε όλες τις βαθμίδες του. Το ότι εξακολουθεί να στέκεται «όρθιο», οφείλεται βασικά στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η συντριπτική πλειοψηφία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Αλλά χωρίς γενναία αύξηση και σταθερή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες, χωρίς άμεσες προσλήψεις εκατοντάδων τοπικά και χιλιάδων πανελλαδικά, μόνιμων πλήρους απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών-τριων και λοιπού προσωπικού, χωρίς την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία-πρόνοια, ο λαός θα εξακολουθεί να μην μπορεί να βρει την υγεία του, τα φάρμακά του και ας κομπάζουν ξεδιάντροπα για τα κέρδη των νοσοκομείων, οι κυβερνώντες και διοικούντες»!

Δείτε επίσης

Βρείτε μας