Βασίλης Καραμπίλιας: Τα γενέθλια του Λαρισαίου ήρωα της ζωής που διδάσκει τη θέληση για μάχη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας μαχητής της ζωής, ένα παράδειγμα και πρότυπο για όλους είναι ο Λαρισαίος Βασίλης Καραμπίλιας που πάνω από το αναπηρικό καροτσάκι του συνεχίζει να δίνει μαθήματα, όχι μόνο από τη θέση του εκπαιδευτικού, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους με τη δύναμη και τη θέληση του να μην τα παρατάνε ποτέ στη ζωή.

Του Χρίστου Τζήκα

Σήμερα ο Βασίλης έγινε 29 ετών και βοηθά από τη θέση που έχει στο 3ο Δημοτικό Παλαμά Καρδίτσας Ειδικής Αγωγής όπου διδάσκει στο Τμήμα Ένταξης. Η ζωή του έδειξε από πολύ νωρίς το σκληρό της πρόσωπο καθώς πάνω στη γέννα μολύνθηκε από χειρουργικό ψαλίδι πάνω στο κόψιμο του ομφάλιου λώρου κινδυνεύοντας να πεθάνει. Από τότε άρχισαν τα δύσκολα: Πάνω από 15 επεμβάσεις στην Αμερική και ατέλειωτη ταλαιπωρία σε κέντρα αποκατάστασης σε Ουγγαρία, Ρωσία, Γιουγκοσλαβία και καθήλωση σε αναπηρικό καροτσάκι με τετραπληγία.

Καθήλωσε όμως μόνο το σώμα του κι όχι το πνεύμα του και μαζί με τον πατέρα του, τον κ. Χρήστο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίδυμο που θα ξεπερνούσε κάθε εμπόδιο που θα έμπαινε μπρος στις ρόδες του αμαξιδίου.

Στο Λύκειο τέλειωσε με αριστείο και βαθμό 19,5,  μπήκε μεταξύ των δέκα πρώτων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στον Βόλο και έδειξε πως δεν υστερεί σε τίποτα από τους «υγιείς», αντιθέτως έδειξε πως το μαχητικό του πνεύμα δεν μπορούσε να τον σταματήσει πουθενά.

Το όνειρο του σήμερα συνεχίζεται. Έχει αποφασίσει να διδάξει «θέλω να βοηθήσω όλα τα παιδιά που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, γιατί πιστεύω ότι όποιος δεν έχει ο ίδιος πάθει δεν μπορεί να το αντιληφθεί, όπως εγώ» είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξη του στην «Ελευθερία». Κι έτσι πράττει. Δίνει τη δική του φλόγα για δύναμη και ελπίδα στους άλλους.

Στο σήμερα, ο Βασίλης έχει πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του. Στον Παλαμά και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο βρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης, Θανάσης Παιδής και μαζί με τους υπόλοιπους έσβησαν τα κεράκια για τα 29 του χρόνια.

«Δόξα στο θεό που την τελευταία στιγμή με έσωσε και με άφησε να ζήσω» είχε αναφέρει παλαιότερα, σίγουρα λοιπόν ο Λαρισαίος δείχνει πως εκτιμά περισσότερο τη ζωή κι επέλεξε να παλέψει γι’αυτή, παρά να μείνει εγκλωβισμένος στο παρελθόν και το τι θα μπορούσε να έχει.

Και τα μαθήματα που προσφέρει προς όλους… Δύναμη, πάθος και πίστη γιατί η ζωή είναι διαρκής μάχη.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο από τα σημερινά γενέθλια:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας