Άντρο ναρκομανών εγκαταλελειμμένο σπίτι δίπλα στην Πινακοθήκη – «Φοβόμαστε για τα παιδιά μας» καταγγέλουν οι γείτονες (ΦΩΤΟ)

Ζουν μια κόλαση καθημερινά σε μία, κατά τα άλλα, παραδεισένια γειτονιά…

Λίγα μέτρα μακριά από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, εκεί στη Νεάπολη και σε μία από τις πλουσιότερες γειτονιές της πόλης που είναι γεμάτη πολυτελείς κατοικίες, ναρκομανείς έχουν κάνει στέκι ένα ερειπωμένο σπιτάκι μέσα σ’ ένα παρατημένο οικόπεδο ανάμεσα σε μεζονέτες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν στο «Τι Νέα Λάρισα;» κάτοικοι της περιοχής, στο εικονιζόμενο εγκαταλελειμμένο σπιτάκι επί της Δημοκρατίας που βρίσκεται πιο πίσω και πλαγίως της Πινακοθήκης, από το πρωί μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών που πολλές φορές συνοδεύονται από φωνές και έντονους καυγάδες που φτάνουν μέχρι ξυλοδαρμούς μεταξύ των τοξικομανών.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικά στη συγκεκριμένη γειτονιά της Νεάπολης να επικρατεί φόβος και τρόμος! Οικογενειάρχες άνθρωποι φοβούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας να βγάλουν τα παιδιά τους στην αυλή αφού οι ναρκομανείς κάνουν χρήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και μπροστά στα μάτια τους, την ώρα μάλιστα που εκεί κοντά υπάρχει και παιδικός σταθμός…

Η Αστυνομία -όπως μας λένε- παρά τις εκκλήσεις τους είναι απούσα, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα παρόλο που όλα αυτά συμβαίνουν λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Μέγαρο! Έχουν απευθυνθεί πολλές φορές και στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου αλλά χωρίς αποτέλεσμα…

Κατόπιν όλων αυτών οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτή τη γειτονιά της Νεάπολης αποφάσισαν να κινηθούν νομικά. Και όπως δηλώνουν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων προκειμένου να πάψει πια αυτός ο χώρος να αποτελεί άντρο ναρκομανών και ο εφιάλτης τους να λήξει το συντομότερο!

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

Δείτε επίσης

Βρείτε μας