Ζευγάρι μαρτύρησε για 205 ευρώ – Νύχτα κόλαση με χτυπήματα που τους άφησαν αναίσθητους!

Ήταν ξημερώματα του Ιουνίου του 2016, όταν ζευγάρι στο Ανήλιο Ζαχάρως στην Ηλεία ξυπνούσε έντρομο αντικρίζοντας πάνω από το προσκέφαλό του δύο ληστές. Ο ήσυχος ύπνος για τον 64χρονο τότε άνδρα και τη 56χρονη σύζυγό του τελείωνε απότομα και άρχιζε ο πραγματικός εφιάλτης, καθώς από τις 06.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 08.30 το πρωί βρίσκονταν στο έλεος των δύο ληστών.

Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, για μια λεία που έφτανε τα 205 ευρώ. Ένα χρόνο μετά, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 36 και 38 ετών, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, ως δράστες της ληστείας και προφυλακίστηκαν. Την περασμένη Παρασκευή απολογήθηκαν για τις πράξεις τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.

Το δικαστήριο επέβαλε παραδειγματική τιμωρία στον πρώτο, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά και 12 χρόνια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξης για τελεσμένη ληστεία και ένα χρόνο για απόπειρα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος «έπεσε» σε πιο ήπια τιμωρία, με πέντε χρόνια κάθειρξη για τελεσμένη ληστεία και 1 χρόνο για απόπειρα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια. Οι περιγραφές που έγιναν στο δικαστήριο από τα θύματα των ληστών, ήταν ανατριχιαστικές.

Για 2,5 ώρες πέρασαν ένα μαρτύριο στα χέρια του ενός δράστη, που χτυπούσε τον άνδρα με γροθιές για να του πει που είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Υπέστη κατάγματα, ενώ η γυναίκα του εκχυμώσεις. Κάποια στιγμή έχασαν τις αισθήσεις τους και όταν τις ανέκτησαν, οι δράστες είχαν φύγει. Τα θύματα της ληστείας, σοκαρισμένα και τραυματισμένα, ανέκτησαν κάποιες στοιχειώδεις σωματικές δυνάμεις και γύρω στις 10:30 το πρωί, κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία και λίγο αργότερα προσήλθαν αστυνομικοί του ΑΤ Ζαχάρως.

Πηγή: pelop.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας