Παγώνει τους πυραύλους S400 η Τουρκία – Προτίμησε τα F35 ο Ερντογάν

Το παζάρι του Ερντογάν με Αμερικανούς και Ρώσους είναι σκληρό. Οι πληροφορίες λένε ότι πλέον αναβάλλεται η παραλαβή των πυραύλων S400 από τη Ρωσία η οποία πάει για το 2020 και… βλέπουμε.

Όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ η Τουρκία παγώνει για 10 μήνες την παραλαβή των S400. Οι πύραυλοι ήταν προγραμματισμένο να παραληφθούν από τους Τούρκους σε εννέα μήνες. Η παραλαβή πάει πλέον στους 19 μήνες και αυτό ανοίγει τον δρόμο βγια τα αμερικανικά αεροσκάφη F35.

Όπως είναι γνωστό υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση από την Αμερική για την παραλαβή και την χρήση των S400. Η αναβολή στηρίζεται σε “εμπλοκή” στο θέμα του λογισμικού ή τουλάχιστον αυτό λέγεται επισήμως, ωστόσο φαίνεται ότι πρόκειται για πάγωμα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά των ΗΠΑ προσφέρθηκαν και οι πύραυλοι “Πάτριοτ” ώστε να καλυφθεί το “κενό” των S400 για την Τουρκία και έτσι όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν προτίμησε να παραλάβει τα αμερικανικά μαχητικά και να μην πάει σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που τον προειδοποιούσαν για τους ρωσικούς πυραύλους.

Με το “πάγωμα” των S400 ανοίγει ο δρόμος μέσα στις επόμενες ημέρες να παραληφθεί το πρώτο από τα αεροσκάφη F35, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Οι Τούρκοι πάντως φαίνεται ότι διατηρούν το “όπλο” των S400. Φαίνεται ότι παρασκηνιακά και για να μην υπάρξει ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο παραλαβής των πυραύλων, αλλά χωρίς αυτοί να ενεργοποιηθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη έπεσε στο τραπέζι και το παράδειγμα της Ελλάδας με τους πυραύλους S300 τους οποίους η χώρα μας παρέλαβε μεν, αλλά ουσιαστικά δεν τους ενεργοποίησε ποτέ…

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας