Μαγνησία: Ο δεσπότης αρνείται βαπτίσεις -Ποια «λύση» σκέφτονται οι γονείς

Παράπονα εκφράζουν ακόμη και στον εισαγγελέα γονείς ή παππούδες αβάπτιστων παιδιών, που δεν μπορούν να τα βαπτίσουν, είτε γιατί οι γονείς, είτε γιατί ο νονός του παιδιού, είναι παντρεμένοι με πολιτικό γάμο.

Στην απελπισία τους, λοιπόν στρέφονται στον εισαγγελέα, που όμως δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επέμβει και αρκείται να τους παραπέμψει την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος που είναι αρμόδια.

Όσον αφορά στα ζευγάρια που είναι παντρεμένα με πολιτικό γάμο, η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού δεν δέχεται να τελέσει τη βάπτιση του παιδιού τους, θεωρώντας ότι δεν προηγήθηκε το μυστήριο του γάμου, για να ακολουθήσει αυτό της βάπτισης.

Το ίδιο όμως συμβαίνει, σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες και για την περίπτωση που ο νονός που θα επιλέξουν οι γονείς για να βαπτίσει το παιδί τους, έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο, με αποτέλεσμα γονείς και παππούδες των μικρών παιδιών να διαμαρτύρονται στη Δικαιοσύνη, αν και αμιγώς εκκλησιαστικό θέμα.

Πολλοί από τους καταγγέλλοντες δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ανέφεραν στους εισαγγελικούς λειτουργούν ότι και λόγω της κρίσης είναι δύσκολο για κάποιον να τελέσει θρησκευτικό γάμο, αλλά να βρει και νονό που θα βαπτίσει το παιδί του, καθώς αποκλείονται αυστηρά όσοι έχουν τελέσει πολιτικό γάμο και, λόγω της συγκυρίας δύσκολα αναλαμβάνει κάποιος να γίνει νονός, καθώς απαιτούνται έξοδα.

Οι καταγγέλλοντες τόνισαν στην Εισαγγελία Βόλου ότι είναι κρίμα να κλονίζεται η πίστη τους, λόγω των «εμποδίων» που βάζει η Μητρόπολη Δημητριάδος και που δεν ισχύουν σε άλλες Μητροπόλεις της Θεσσαλίας. Τονίζουν δε ότι για το λόγο αυτό είναι σύνηθες το φαινόμενο να γίνονται πολλά μυστήρια της Εκκλησίας στο Αρμένιο, που βρίσκεται στα όρια Μαγνησίας και Λάρισας.

Σκέφτονται την «πολιτική» βάπτιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας και μόνο εισαγγελέας δέχτηκε 10 περίπου καταγγελίες του είδους, το τελευταίο τρίμηνο, καθώς πιθανόν λόγω καλοκαιριού το ενδιαφέρον για βαπτίσεις είναι αυξημένο. Απ’ αυτές οι περισσότερες αφορούν περιοχές της περιφέρειας Μαγνησίας και οι λιγότερες το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, τόσο γονείς ή και παππούδες, που είναι δυσαρεστημένοι με τη στάση της Εκκλησίας, φτάνουν στο σημείο να σκέπτονται σοβαρά ακόμη και την ονοματοδοσία των παιδιών ή εγγονών τους, που είναι μια συμβολαιογραφική πράξη, που κατατίθεται στο Ληξιαρχείο και αποτελεί την «πολιτική» πράξη βάπτισης και είναι κάτι αντίστοιχο του πολιτικού γάμου.

Πηγή: magnesianews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας