«Βόμβα» Reuters: Αναβάλλεται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές!

Η κρίση στην Ιταλία οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση να αναβάλει για λίγους μήνες την έκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται κορυφαίο αξιωματούχο της κυβέρνησης οι πρόσφατες αναταράξεις δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

«Η Ελλάδα αποφάσισε να καθυστερήσει για λίγους μήνες το σχέδιο για την έκδοση νέου ομολόγου, εξαιτίας του αυξημένου πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα ήθελε να εκδώσει νέο ομόλογο, πιθανότατα το πρώτο δεκαετές έπειτα από μια δεκαετία, αυτό το καλοκαίρι και κατά προτίμηση πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον Αύγουστο, αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Σε αναμονή το πλάνο

Όμως, αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι το πλάνο μπορεί να χρειαστεί να μπει σε αναμονή έως το φθινόπωρο, όταν η Ελλάδα ελπίζει να έχει εξασφαλίσει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους από τους δανειστές.

«Εξετάσαμε την πιθανότητα έκδοσης ομολόγου πριν από το τέλος του προγράμματος, αλλά έπειτα από την πρόσφατη αναταραχή, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε ένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters, αρνούμενος να κατονομαστεί.

«Εχοντας ένα ισχυρό “μαξιλάρι” ρευστότητας, μπορούμε να περιμένουμε τη μεταμνημονιακή περίοδο για την επόμενη κίνησή μας», ανέφερε ένας αξιωματούχος. «Επιπλέον, θα υπάρχει μια απόφαση για την ελάφρυνση χρέους», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters, newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας