Λάρισα – Θεσσαλονίκη, ή αλλιώς όταν η Τέχνη ενώνει / Ιωάννα Γκανέτσα

Η Τέχνη ενώνει, η Αγάπη δημιουργεί υποστηρίζουν τα μέλη του συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης» και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συγγραφείς στηρίζουν το όραμα της δημιουργίας δανειστικών βιβλιοθηκών σε χώρους όπου φιλοξενούνται άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα Εύα Παυλίδου, βιωματικά ορμώμενη, κατάλαβε πολύ γρήγορα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ενασχόληση με τη η γραφή και η ανάγνωση και αποφάσισε να μεταδώσει την αξία της φιλαναγνωσίας και τη θεραπευτική τους ιδιότητα σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί.

Τον Απρίλιο του 2016 ξεκίνησε η συλλογή βιβλίων για την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη και έκτοτε έχουν δημιουργηθεί άλλες δύο.

Το Ράφι της Αγάπης είναι μια συλλογική προσπάθεια που βρίσκει διαρκώς συνοδοιπόρους. Κάθε δράση έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη, τονίζει σε κάθε ευκαιρία η κα Παυλίδου, η οποία θεωρεί χρέος της να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους που μάχονται για τη ζωή τους. Όμως, οι δράσεις του σωματείου δεν σταματούν εκεί.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 17:30, στο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μ.Αναγνωστάκης διοργανώνει Εκδήλωση Τέχνης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υποδέχεται τη Ζώνη Ειρήνης, Φιλίας και Αγάπης των Λαών, με τη δημιουργό του κα. Μαρία Λουμπούρδη.

Σε αυτή την προσπάθεια το σωματείο δεν είναι μόνο. Καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, ανάμεσα τους ποιητές, ζωγράφοι, ηθοποιοί, φωτογράφοι καθώς και η δράση Ποίηση στις Ράγες, συμμετέχουν σ’ αυτή την εκδήλωση ενότητας και αλληλεγγύης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι επισκέπτες μπορούν να χαρίσουν μεταχειρισμένα βιβλία σε άριστη κατάσταση συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους όπου φιλοξενούνται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Σε μια εποχή που η παγκόσμια ειρήνη αιμορραγεί, οι καλλιτέχνες οφείλουν ενώνουν τη φωνή του ανθρωπισμού και της ελπίδας, μου έστειλε η Εύα Παυλίδου μαζί με την πρόσκλησή της να συμμετέχω και ειλικρινά δεν χρειαζόταν να πει τίποτα.

Η διοργάνωση φέρει, μεταξύ άλλων, την προσωπική της σφραγίδα κι αυτό είναι από μόνο του ένα κίνητρο να συμμετέχω. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, μιας και πιστεύω και στηρίζω στους ειλικρινείς του σωματείου.

Η Λάρισα θα είναι παρούσα, στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, σε μια βραδιά γεμάτη ελπίδα για ένα ειρηνικότερο αύριο. Σας περιμένουμε.

Ιωάννα Γκανέτσα

Βρείτε μας