7 νέες τάσεις στο κρασί στην Ελλάδα και διεθνώς

Τα σημεία αναφοράς στον χάρτη της οινογευσίας.

1. Κατανάλωση αφρωδών κρασιών
Οι φυσαλίδες στήνουν μια μικρή γιορτή σε όλες τις καθημερινές μας στιγμές. Συμμετέχουν ιδανικά και στα κοκτέιλ.

2. Τα ροζέ κρασιά
«Γεφυρώνουν» τις γεύσεις σε διαφορετικά πιάτα, αρέσουν πολύ στα κορίτσια. Think pink!

3. Επιλογές σε ποτήρι
Όσο πιο πολλές οι ετικέτες, τόσο μεγαλύτερη η εμπειρία και η απόλαυση.

4. Φιάλες Μάγκνουμ
Όταν η παρέα είναι μεγάλη, η διάθεση γιορτινή, ή το κρασί σηκώνει παλαίωση.

5. The wine movement ABC (Αnything but Chardonnay)
Σύμφωνα με αυτό το «κίνημα» δεν πρέπει να είναι όλα τα κρασιά ομοιόμορφα ούτε να θυμίζουν κάποιες βασικές ποικιλίες του εξωτερικού. Για να επιτευχθεί αυτό, η τάση τώρα είναι η βιοδυναμική καλλιέργεια, τα φυσικά κρασιά και οι άγριες ζύμες. Η βιοδυναμική καλλιέργεια ακολουθεί τον κύκλο της φύσης και έχει φανατικούς οπαδούς ανάμεσα στους οινοπαραγωγούς σε όλο τον κόσμο. Εκτός του ότι είναι βιολογική καλλιέργεια υιοθετεί και μία ολιστική προσέγγιση για τη γεωργία βασιζόμενη στην παρακολούθηση της πορείας των ουρανίων σωμάτων, του φεγγαριού, των πλανητών και των αστεριών. Η βιοδυναμική οινοποίηση επιτρέπει στα κρασιά να αναδείξουν την ποικιλία και το κλίμα της περιοχής. Τα φυσικά κρασιά είναι κρασιά με ελάχιστες παρεμβάσεις στην οινοποίηση με τη λογική δεν προσθέτουμε και δεν αφαιρούμε τίποτα.

6. «Ιδιαίτερα» κρασιά»
Όπως διεθνώς έτσι και στην Ελλάδα υπάρχει η τάση στους καταναλωτές να αναζητούν «ιδιαίτερα» κρασιά.

7. Orange wines
Είναι επίσης μια νέα τάση που θέλει λευκές ποικιλίες να οινοποιούνται με τα κουκούτσια και τις φλούδες τους σαν να είναι κόκκινες. Το αποτέλεσμα είναι κρασιά με στυφή γεύση, με οξείδωση, που δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας