Μετανάστρια γέννησε σε σκάφος ΜΚΟ το «Θαύμα» – Ένα υγιέστατο αγοράκι

«Θαύμα!» Αυτό το όνομα έδωσαν στο μωρό που γεννήθηκε στο πλοίο Aquarius των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της ανθρωπιστικής οργάνωσης SOS Mediterranee ανοικτά της Ιταλίας.

Βάρους 2,8 κιλών κατά τον τοκετό ο Ναμέντ Μίρακλ είναι το πρώτο μωρό που αντικρίζει το φως της ζωής φέτος στο πλοίο και το έκτο συνολικά. Μητέρα και μωρό χαίρουν άκρας υγείας. Όταν έφεραν τον νεογέννητο Ναμέντ στο κατάστρωμα οι μετανάστες τον υποδέχθηκαν με χορούς και τραγούδια.

Η μητέρα του είπε ότι την κρατούσαν αιχμάλωτη δουλέμποροι στη Λιβύη, την έδερναν , της έδιναν λιγοστή τροφή και της ζητούσαν χρήματα για να την αφήσουν ελεύθερη. Όμως η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και μαζί με 68 άλλους πρόσφυγες απέπλευσε την περασμένη Πέμπτη με φουσκωτό σκάφος επιχειρώντας να περάσει στην Ιταλία.

Πάνω από 1.800 μετανάστες διέσωσαν σκάφη ανθρωπιστικών οργανώσεων το τελευταίο τριήμερο, ενώ ανέσυραν και τη σορό ενός Αφρικανού που δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητά του όνειρό του να περάσει στην Ευρώπη.

Οι αφίξεις από τη Λιβύη έχουν μειωθεί φέτος κατά 85% καθώς η Ιταλία συνδράμει στη λιβυκή ακτοφυλακή για να εμποδίσει τον απόπλου των δουλεμπορικών, αλλά η καλοκαιρία του τελευταίου διαστήματος βοηθά τους διακινητές.

Το Aquarius μετέφερε χθες συνολικά 70 άτομα στην Κατάνη της Σικελίας προτού αποπλεύσει ξανά με προορισμό τα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Η αύξηση των αφίξεων σηματοδοτεί κατά τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά μια προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκροτήσει με το Κίνημα 5 Αστέρων. «Οι συνηθισμένες δυνάμεις μας απειλούν με τα σκάφη των μεταναστών», έγραψε στο Twitter o Ματέο Σαλβίνι, που έχει δεσμευτεί ότι θα απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες αν ανέβει στην εξουσία.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας