Επίθεση Σκουρλέτη σε Αγοραστό – «Έλεος, έλεος κ. Υπουργέ»!

Το σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όταν ο πρώτος ανέφερε πως με πίκρα βλέπει την ΚΕΔΕ και την ΕΛΠΕ να μην έχουν έχουν εποικοδομητική στάση και πως ότι παρουσιάζει το «Κλεισθένης Ι» δεν βοηθά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα ανέφερε πως ο Κώστας Αγοραστός έφτασε σε ένα πόρισμα και στάθηκε απέναντι με ισοπεδωτική προσέγγιση.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα: «Δυστυχώς οι συγκεκριμένες ηγεσίες προωθούν πολιτικές σκοπιμότητες που είναι έξω από τη λογική της αυτοδιοίκησης. Έτσι δεν πάμε μπροστά! Αν ο καθένας που έχει ένα σχέδιο για την κεντρική πολιτική σκηνή να το βάζει στα μέτρα της αυτοδιοίκησης νομίζω πως έχουν ξεπεραστεί τα πράγματα κι έχει από καιρό χειραφετηθεί. Αυτό δείχνει η σύνδεση».

Μάλιστα την ώρα που μιλούσε ο κ. Σκουρλέτης, από το κοινό ο Κώστας Αγοραστός αποκρίθηκε λέγοντας «Έλεος, έλεος κ. Υπουργέ. Μήπως πήρε ο ύπνος κάποιους εδώ»;

Λίγα λεπτά μετά ο Κώστας Αγοραστός, όταν ο υπουργός αναφέρθηκε πως πρέπει να βρεθεί λύση και να υπάρχει επικοινωνία γύρισε στους διπλανούς του κι έπιασε κουβέντα χαριτολογώντας για την επίθεση που δέχθηκε λίγο πριν και πως γίνεται να συνεργάζονται έτσι.

Αγοραστός: «Είμαστε υπερκομματικά πατριώτες»

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός ανέβηκε στο βήμα κι απάντησε στον υπουργό. Αναλυτικά:

«Έχουμε δοκιμαστεί στη πράξη και είμαστε υπερκομματικά πατριώτες. Η αυτοδιοίκηση είναι πιο μπροστά. Εδώ είναι ο δήμαρχος Λαρισαίων κι ας μας πει αν δεν έχει βοηθηθεί. Το ίδιο κι από τον δήμαρχο Τυρνάβου, Φαρσάλων, Τεμπών και Αγιάς. Μπορεί να έχει μόνο δικαιολογημένα παράπονα ο Γιώργος Κουτσός. Όλοι συνεργαζόμαστε με πραγματικά αποτελέσματα. Ας πούνε αν δεν έχουμε λύσει προβλήματα.

Εντάξει όμως… αν δεν παίρναμε και τόσα χρήματα δεν είχαμε και τόσα προβλήματα στη πόλη. Ξεκάθαρα. Η οικονομία πάει καλά γιατί 1.8 δις ευρώ οφείλονται από τους παρακρατημένους φόρους μόνο από τις Περιφέρειες. Άρα συμβάλαμε ως αυτοδιοίκηση στο να κρατηθεί η οικονομία.

Το 2015 δεν θα βγαίναμε μπροστά που είχαν σταματήσει τα έργα κι εγώ προσωπικά πήγα στην Ευρώπη για να αλλάξει η αρχιτεκτονική της χρηματοδότησης των ΕΣΠΑ για να μην υπάρχει μία κατάσταση άνευ προηγουμένου στη χώρα. Τότε με λέγανε τρελό, αλλά στο τέλος υιοθετήθηκε.

Έχουμε τις απόψεις μας γι’αυτό το νομοσχέδιο κι εμείς τις καταθέτουμε. Χαίρομαι που διαβάσατε την πρότασή μας. Εγώ δεν είμαι υπέρ των οικονομικών ζωνών. Συγκέντρωσα τα παγκόσμια στοιχεία και τα κατέθεσα στο υπουργείο Οικονομικών. 5.000 υπάρχουν σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία και Ρουμανία και είναι το 75% δημοτικές. Θέλετε να μην υπάρχουν εδώ, άρα να φεύγουν οι επιχειρήσεις και να πηγαίνουν σε άλλες ζώνες δίπλα. Αυτές είναι επιλογές.

Δεν γίνεται μ’αυτό το σύστημα να υπάρχει αναστάτωση. Χάνεται χρήμα και εργατοώρες. Εμείς ζητάμε Περιφερειακή διακυβέρνηση. Η αρχή της ολότητας και ολοκλήρωσης των ενεργειών. Δεν γίνεται ο κάθε πολίτης να γίνεται μπαλάκι. Να γίνουν ένα και να έχει κάποιος την ευθύνη.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι για την κοινωνία. Δεν είμαστε από αυτούς που δεν συζητάμε. Δεν κλείνουμε διαύλους επικοινωνίας.

Σχετικά με την απλή αναλογική δεν ισχύει πουθενά στην Ευρώπη. Την είχε η Ιταλία και την άλλαξε γιατί η μαφία επηρέαζε τα πάντα. Στην Ευρώπη έχουν το σύστημα Ντεχόντ. Απλή αναλογική όπως τη πρώτη Κυριακή κι ενισχυμένη την Δεύτερη. Είναι μισή αλήθεια αυτό που λέτε για την ΚΕΔΕ.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν αγγίζει την κοινωνία. Σας είπα και στο συνέδριο κάντε κάτι έτσι ώστε να αφήσετε την υπογραφή σας. Κι επειδή είπατε πως θα ξαναπούμε μαζί χαίρομαι που θεωρείτε την επανεκλογή μας δεδομένη».

Φωτό: Λαυρέντης Μιχαηλίδης

Χρίστος Τζίκας

Δείτε επίσης

Βρείτε μας