ΛΑΕ Λάρισας: Η λίστα με τα εργατικά ατυχήματα ολοένα και μεγαλώνει

Σχετικά με το χθεσινό εργατικό ατύχημα στη Λάρισα η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:

«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων, που συνεχώς μεγαλώνει εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης υποδομών, της στοιχειώδους έλλειψης υγιεινής και ασφάλειας.

Εργάτης που εργαζόταν σε εργοστάσιο έξω από τη Λάρισα εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να διαμελιστούν τα κάτω άκρα του.

Αυτό το τραγικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στα εργατικά ατυχήματα των τελευταίων μηνών, πολλά από τα οποία υπήρξαν και θανατηφόρα.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διακηρύσσει την αύξηση των ελέγχων, τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται !

Οι μνημονιακές πολιτικές και η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων έχει σαν συνέπεια να χάνονται ζωές ή και να τραυματίζονται σοβαρότατα άνθρωποι στον αγώνα τους να εξασφαλίσουν το μεροκάματο.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις πολιτικές που ασκούνται από την κυβέρνηση και έχουν σαν συνέπεια την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και την εργοδοσία για τη μη παροχή μέτρων προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής στους εργαζομένους, απαιτεί την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος στο εργοστάσιο έξω από την Λάρισα και την απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της στον 31χρονο εργάτη και στους οικείους του και δηλώνει πως θα είναι στο πλευρό του σε ό,τι κριθεί αναγκαίο».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας