Εκτροχιάστηκε βαγόνι στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Βόλο – Τυχεροί στάθηκαν εργαζόμενοι και σπουδαστές του ΟΑΕΔ

Εκτροχιασμός βαγονιού σημειώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στον χώρο του εργοστασίου του ΟΣΕ στον Βόλο. Τυχεροί στάθηκαν οι εργαζόμενοι τεχνίτες, αλλά και μαθητές σχολών του ΟΑΕΔ που έκαναν την πρακτική τους άσκηση την ώρα εκτροχιασμού του βαγονιού από συρμό 8 βαγονιών. Σύμφωνα με καταγγελία του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, οι διοικήσεις ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.), «προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός και να το χαρακτηρίσουν ότι δεν συνέβη τίποτα, όταν παραλίγο να είχαμε τραυματισμούς με απρόβλεπτες συνέπειες».

Μάλιστα, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας καταγγέλλει τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του ΟΣΕ Βόλου, αλλά και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που δεν λαμβάνονται από τις διοικήσεις των δυο εταιρειών.
Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, «δυστυχώς κανονισμοί εργασίας και μέτρα ασφαλείας θυσιάζονται στον βωμό της ιδιωτικοποίησης. Οι ευθύνες των διοικήσεων είναι τεράστιες». Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας καταγγέλλει: την έλλειψη προσωπικού, την κατάργηση απογευματινής βάρδιας κλειδούχου, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα βαγόνια επί μήνες στις χαλασμένες γραμμές μέσα στο εργοστάσιο, την έλλειψη μηχανής που δεν έχει ο σταθμός Βόλου για ελιγμούς, αλλά και εφεδρείες σε περίπτωση βλάβης επιβατικής αμαξοστοιχίας, την πίεση που ασκείται στο προσωπικό που εργάζεται για την εταιρεία της ΕΕΣΣΤΥ για αύξηση παραγωγής, τον διαχωρισμό του προσωπικού του ΟΣΕ και την παράνομη ενέργεια από πλευράς διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ να δημιουργήσει νέο οργανόγραμμα σε υπαλλήλους που δεν της ανήκουν.

Επισημαίνεται ότι ο Σύνδεσμος έχει προσφύγει από τον Αύγουστο του 2017 στην Επιθεώρηση Εργασίας και προειδοποιεί ότι, αν χρειαστεί, θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

 

Πηγή: e-thessalia.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας