Κουβέλης από Λάρισα: «Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα απελευθερωθούν οι στρατιωτικοί»

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης λίγο μετά την ενημέρωση που είχε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και για την επίσκεψη του στον καταυλισμό του Κουτσόχερου.

Ο ίδιος δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα απελευθερωθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί, κάνοντας παράλληλα επίθεση για την πολιτική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  «Οι προσπάθειές μας εντείνονται σε πολλαπλά επίπεδα και αναφέρομαι στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής και των διπλωματικών μας σχέσεων. Αν με ρωτάτε πότε θα απελευθερωθούν τα δύο μας στρατιωτικά στελέχη, θα σας απαντήσω ότι κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτό το γεγονός.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ακόμα δεν τους έχει διατυπωθεί καμία κατηγορία και είναι μία απαράδεκτη συμπεριφορά που προσβάλει το Διεθνές Δίκαιο. Μία απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν και της Τουρκίας γιατί ενέταξε ένα περιστατικό στην πολιτική του που εξελίσσεται σε μία επιθετική ρητορική που πιστεύω πως θα συνεχίσει».

Ενώ σχετικά με τον καταυλισμό του Κουτσόχερου δήλωσε ότι: «Η παρουσία μου στο χώρο ήταν συνέπεσε με την επίσκεψη μου εδώ και δεν είχα το χρόνο να δω τα θέματα. Οι ροές όντως αυξάνονται και η ελληνική Πολιτεία παίρνει τα μέτρα για να γίνει με το καλύτερο τρόπο. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμβάλει αποφασιστικά στη διαβίωση των προσφύγων.

Το πρόβλημα βέβαια είναι συνολικό και η χώρα έχει δεχθεί πολλά βάρη, αλλά γίνεται ότι καλύτερο γίνεται για τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ».

Ο αναπληρωτής υπουργός μετά την επίσκεψή του σε Κουτσόχερο και ΑΤΑ θα αναχωρήσει για την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Χριστίνα Ανδρέου
Φωτό: Λαυρέντης Μιχαηλίδης

Δείτε επίσης

Βρείτε μας