«Αρματωλός»: Αποκάλυψη! Έντονο παρασκήνιο για το «κεφάλι» του Έλληνα κυβερνήτη!

Έντονο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο που αφορά την διαφαινόμενη απόφαση για αντικατάσταση του κυβερνήτη της Κανονιοφόρου «Αρματωλός» μετά το επεισόδιο τα ξημερώματα της Παρασκευής (04.05.2018) νοτιανατολικά της Λέσβου με το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτο χρόνο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις για την αναγκαιότητα λήψης της συγκεκριμένης απόφασης άμεσα. Από την άλλη δεν μπορούσε να παραβλεφθεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής έρευνας βρίσκεται θα αναζητηθούν τα αίτια για το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε κάποιον ελιγμό αποφυγής.

Ο αντίλογος που διαμορφωνόταν, όπως είχε μεταδοθεί και από το OnAlert.gr,ήταν ότι ένας τέτοιος ελιγμός θα οδηγούσε σε είσοδο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, και παρότι κατά πάγια πρακτική μπορεί να θεωρηθεί αβλαβής διέλευση, στην τρέχουσα συγκυρία πιθανότατα να πυροδοτούσε άλλες αντιδράσεις από την πλευρά της γείτονος.

Επιπρόσθετα όταν κοινοποιήθηκε ατύπως, γίνονταν πιο διακριτές οι ρητά, διατυπωμένες, διαφωνίες για την απόφαση αντικατάστασης του Έλληνα Αξιωματικού, με επιχείρημα μεταξύ άλλων τα μηνύματα που θα εξέπεμπε και στην απέναντι πλευρά αλλά και εντός του Πολεμικού Ναυτικού.

Επισήμως πάντως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν έχει γνωστοποιήσει την επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης σε βάρος του κυβερνήτη της Κανονιοφόρου «Αρματωλός».

«Αρματωλός»: Το χρονικό

Νέος συναγερμός σήμανε στις τέσσερις τα ξημερώματα στο Αιγαίο όταν ένα εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία συγκρούστηκε με κανονιοφόρο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά της Λέσβου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν άλλες μονάδες, ωστόσο φαίνεται ότι το πολεμικό δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

Το περιστατικό μοιάζει με εκείνο του πλοίου του Λιμενικού “Γαύδος” το οποίο εμβολίστηκε μια ανάσα από τα Ίμια από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. 

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί μεταξύ του ελληνικού πληρώματος. Σύμφωνα με το Militaire.gr το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο και μετά από έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου.

Αυτή είναι η κανονιοφόρος Αρματωλός

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι επρόκειτο για ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο αφού “ακούμπησε” στο ελληνικό πολεμικό έσπευσε να απομακρυνθεί προς τα τουρκικά παράλια.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας