Λαρίσης – Τρικάλων με Νέο Κοιμητήριο: Η συγκλονιστική επιστολή της χήρας του Ταγματάρχη Γούλα στο δήμαρχο Λαρισαίων για το δρόμο – «καρμανιόλα»!

Η χήρα του Λαρισαίου Τχη Γούλα αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος ο κυβερνήτης του μοιραίου στρατιωτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε πριν ένα χρόνο στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, λίγο καιρό πριν την τραγωδία είχε στείλει επιστολή στο δήμο Λαρισαίων για τον δρόμο-«καρμανιόλα» εκεί στη διασταύρωση της Λαρίσης-Τρικάλων με το νέο Κοιμητήριο.

Σύμφωνα όμως με την χήρα σύζυγο του, ούτε ο Δημοσθένης Γούλας έλαβε απάντηση όσο ζούσε…

Με αφορμή την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Λαρισαίων Μάριου Ξηρομερίτη προ ολίγων ημερών για το συγκεκριμένο δρόμο όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία περιστατικά, η χήρα του ήρωα Ταγματάρχη κ. Αναστασία Νάκου – Γούλα επικοινώνησε με το «Τι Νέα Λάρισα;» και αφού επανέλαβε την αγωνία όλων των κατοίκων της περιοχής για να δωθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα με την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση, μας έστειλε την επιστολή που η ίδια είχε στείλει τον Ιούλιο του 2017 στο δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη (αλλά και στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό), σημειώνοντας τα εξής:

«Σας επισυνάπτω την επιστολή την οποία παρέδωσα προσωπικά κ στον Περιφερειάρχη αλλά κ στον Δήμαρχο του οποίου είναι στην ευθύνη του η περιοχή, τον Ιούλιο του 2017… Δηλαδή 3 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα του Σαραντάπορου οπου έπεσαν 4 ΗΡΩΕΣ… Αναμεσα τους κ ο σύζυγος μου Τχης ΑΣ Δημοσθένης Γούλας.

Στις 29/03/2018 πέρασα πάλι με υπόμνημα εκ νεου το οποίο άφησα και έλαβα αριθμό πρωτοκόλλου στα γραφεια πάλι κ των δυο… Ο κ.Περιφερειάρχης είχε μιλήσει με τον Δήμαρχο απο τον Ιούλιο και με διαβεβαιωσε τότε πως το έργο ανήκει στον Δήμαρχο αποκλειστικά… Ο δε Δήμαρχος στη συνάντηση που είχαμε (τον Ιούλιο) είπε πως θα το κοιτάξει ….Έκτοτε καμια ενημέρωση…»

Εικόνα από τροχαίο – καραμπόλα αυτοκινήτων που είχε γίνει στο συγκεκριμένο σημείο τον Ιούλιο του 2017

Δείτε την συγκλονιστική, μακροσκελέστατη επιστολή της χήρας του Τχη Δημοσθένη Γούλα προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη:

«Αγαπητέ κ.Δήμαρχε, Καλογιάννη Aπόστολε
Ονομάζομαι Αναστασία Νάκου – Γούλα και είμαι κάτοικος στην Περιφερειακή Οδό Λαρίσης-Τρικάλων στο ύψος των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Δράκου και συγκεκριμένα επί του δρόμου που οδηγεί στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας. Παίρνω την ευκαιρία να σας γράψω την επιστολή αυτή μετά το θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα στις 19 Ιουλίου 2017 στο σημείο της Περιφερειακής οδού ακριβώς μπροστά στο ιδιωτικό σχολείο Δράκου και ακριβώς λίγα μέτρα μακρυά απο την οικία μου.

Στο τροχαίο αυτό συγκεκριμένα το οποίο σκοτώθηκε εντελώς άδικα ο ονόματι Παπαθανασίου Χρήστος παρασύρθηκε εντελώς τυχαία και χωρίς να φταίει σε κάτι και ο αδερφός μου Νάκος Βασίλειος (συγκεκριμένα παρασύρθηκαν 3 οχήματα) ο οποίος είχε την τύχη να υποστεί μόνο υλικές ζημιές μαζί με ένα ακόμη όχημα που ήταν ακριβώς πίσω του. Το άτομο που προκάλεσε το ατύχημα έστριβε απο την Περιφερειακή οδό προς το δρόμο του ιδιωτικού σχολείου που οδηγεί στο Κοιμητήριο. Κάτι εντελώς παράνομο, αναποφευκτό όμως όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να στρίψεις προς τον δρόμο αυτό χωρίς παράβαση!!!

Θα ήθελα να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως πρό 3 μηνών έχασα τον σύζυγο μου Τχη Γούλα Δημοσθένη πιλότο ελικοπτέρου της ΑΣ στο πολύνεκρο δυστύχημα στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Πρό μιας εβδομάδας βιώσαμε λοιπόν πάλι τον πανικό με το τροχαίο που ανέφερα μεσω του αδερφού μου αλλά με αίσιο τέλος για εκείνον και για όλους μας! Πριν χαθεί ο σύζυγος μου είχε στείλει μάλιστα λεπτομερή επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου σας αναφερόμενος στα παραπάνω προβλήματα χωρίς όμως να λάβει απαντήση ποτέ απο κάποιο υπάλληλο μέχρι πριν το θάνατο του τουλάχιστον! Εξαιτίας του τόσου αναπάντεχου χαμού του δεν μπορώ αυτή την στιγμή να ανοίξω το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο για να σας επισσυνάψω αντίγραφο της επιστολής που έστειλε. Μολίς καταφέρω θα το κάνω και αυτό. Κατανοείτε λοιπόν το πλήγμα που βιώνουμε σαν οικογένεια και το άγχος μην μας τύχει κάτι άλλο.

Να αναφέρω πως καθημερινά μεταφέρω 2 ανήλικα τέκνα 2,5 και 6,5 ετών με το όχημα μου και αναγκάζομαι να στρίψω στην Περιφερειακή Οδό με κίνδυνο την ζωή μας. Σχολικά λεωφορεία στρίβουν στο σημείο μεταφέροντας μικρά παιδιά καθόλη την διάρκεια του χρόνου τις πρωινές ώρες με χαμηλή ορατότητα ειδικά το χειμώνα λόγω ομίχλης και έλλειψη φωτός. Σχολικό λεωφορείο επίσης στρίβει στον αναφερόμενο δρόμο για να μεταφέρει το παιδί μου στο σχολείο του. Επιπλέον στο ίδιο σημείο προ κάποιων χρόνων υπήρξε και άλλο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον ιατρό κ.Καφετσούλη, του οποίου στην γωνία της Περιφ.Οδού και του δρόμου προς το Κοιμητήριο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του. Στο κιγκλίδωμα δε υπάρχει ακόμη το σημάδι της σύγκρουσης.
Ο δρόμος αυτός που καταλήγει στο Νέο Κοιμητήριο και στην συνέχεια στην Οδό Λάρισας-Καρδίτσας είναι ένας δρόμος με υπερβολική κίνηση για τις δυνατότητες του. Θυμίζει ένα δρόμο αγροτικό παρά ένα δρόμο που θα κατέληγε σε ένα προορισμό που επισκέπτονται καθημερινά πολλά οχήματα οπως το Κοιμητήριο Λάρισας. Καθημερινά διέρχονται οχήματα βαρέου τύπου με ιλιγγιώδη ταχύτητα όπως εκδρομικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ, τριαξονικά οχήματα αλλά και ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές,πεζοί κοκ Ο δρόμος είναι πολύ στενός γεμάτος λακκούβες, ρίγματα ασφάλτου και με πάμπολλα προβλήματα…το δε χειμώνα είναι αποτρεπτικός εώς ακατάλληλος λόγω των βροχών και της ομίχλης. Δυστυχώς όμως και αυτό δεν πτοεί τα διερχόμενα οχήματα απο Καρδίτσα και απο τα περίχωρα Λάρισας απο το να τον επιλέγουν.

Δεν είμαι η μοναδική κάτοικος εδώ όπως καταλαβαίνετε. Για την κίνηση μου αυτή έχω επικοινωνήσει και με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής και όλοι συμφωνούν και συναινούν για την δημιουργία φωτεινών σηματοδοτών καθώς και την τοποθέτηση απο «σαμαράκια» στο δρόμο προς Κοιμητήριο ώστε να αποτρέπονται ιλιγγιώδεις ταχύτητες.
Να αναφέρω συγκεκριμένα πως δεν μπορώ να βγάλω τα παιδιά μου εκτός οικίας μου καθόλου ούτε εγώ ούτε κάποιος αλλος φοβούμενοι πως θα προκληθεί ατύχημα απο τα διερχόμενα οχήματα. Δεν μιλάμε καν για κατοικίδια ζώα που στην εν λόγω περιοχή έχουν οι περισσότεροι. Όλοι μας διερχόμαστε καθημερινά με τις οικογένειες μας απο την Περιφ.Οδό και στρίβουμε στο δρόμο προς Κοιμητήριο κάνοντας κυριολεκτικά την προσευχή μας θα έλεγα για να καταλήξουμε στην μόνιμη κατοικία μας!

Είμαστε σε μια εκτός σχεδίου ζώνη στο υπό ένταξη όμως νέο πολεοδομικό σχέδιο με νόμιμα κτήματα και οικίες, με ένα ιδιωτικό σχολείο στην περιοχή και μια ακαδημία ποδοσφαίρου για παιδιά λίγο πριν το Κοιμητήριο. Μια περιοχή που μελλοντικά μπορεί να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί πλήρως προς πάσαν όφελος του Δήμου Λαρισαίων και των κατοίκων αυτής.
Κατανοώ πως τα οικονομικά του Δήμου σαφώς έχουν επηρεαστεί μεσα απο την γενική κρίση της χώρας μας αλλά όταν έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και το κοινό καλό θεωρώ πως θα πρέπει να δίνεται κάποια προτεραιότητα στα έργα σας.

Κύριε Δήμαρχε εμείς σαν κάτοικοι της περιοχής αυτής θα θέλαμε να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στην Περιφ. Οδό για να στρίβουμε με ασφάλεια προς τον δρόμο του Κοιμητηρίου και τουλάχιστον να τοποθετηθούν κάποια «σαμαράκια» για να μειωθεί η ταχύτητα στον πολύ ταλαιπωρημένο αυτό δρόμο. Επιπλέον αν μπορούσε να απαγορευθεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων απο τον συγκεκριμένο δρόμο θα ήταν πολύ καλό. Χωρίς να είναι το αντικείμενο μου αυτό πιστεύω πως αυτός ο δρόμος σύντομα θα καταρρεύσει απο την μεγάλη κίνηση μεγάλων οχημάτων. Θα πρέπει ή να παραμείνει ένας αγροτικός δρόμος που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους αγρότες της περιοχής ή να αντικατασταθεί εντελώς.

Έχω μιλήσει ήδη με τον κ.Περιφερειάρχη, Αγοραστό Κώστα και μου είπε πως η περιοχή και το έργο είναι στην αρμοδιότητα σας, συμφώνησε και ο ίδιος πως όντως αντιμετωπίζουμε μεγάλο κίνδυνο με το να γινόμαστε οι ίδιοι παραβάτες χωρίς να το θέλουμε. Θέλω να μελετήσετε όσα σας γράφω και αν επιθυμείτε κάποια συναντηση στο γραφείο σας ή και επι τόπου στην περιοχή εδώ είμαστε όλοι στην διάθεση σας.
Παρακάτω θα δείτε τις υπογραφές των κατοίκων της περιοχής. Είναι κοινή απαίτηση όλων να ληφθούν τα παραπάνω μέτρα άμεσα.
Σας ευχαριστώ προσωπικά εκ των προτέρων αλλά και εκ μέρους όλων των κατοίκων και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες για να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές.
Με εκτίμηση
Αναστασία Νάκου – Γούλα (Τηλ.Επικοινωνίας 6937……)»

Εικόνα από την καραμπόλα αυτοκινήτων που είχε σημειωθεί στο σημείο πέρσι τον Ιούλιο…

Από τότε και αφού μεσολάβησε η συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου όπου σύμφωνα με την χήρα του Τχη Γούλα υποσχέθηκε ο Απόστολος Καλογιάννης πως θα το κοιτάξει, έχουν περάσει 9 μήνες χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό στο δρόμο-«καρμανιόλα»… Ας ελπίσουμε η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά να το κοιτάξουν πιο «ζεστά» για να μην έχουμε εκεί κι άλλα τροχαία…

Δείτε και την πρόσφατη παρέμβαση Ξηρομερίτη για το θέμα:

 

 

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

Δείτε επίσης

Βρείτε μας