«Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν» – Απάντηση Άγκυρας στον Γιούνκερ για τους δύο στρατιωτικούς

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yenisafak.com, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ απάντησε στον επικεφαλής της Κομισιόν: «Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το πρωί τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της γείτονος.

«Η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο. Υποχρέωση της Τουρκίας αποτελεί το να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να ομαλοποιήσει σχέσεις της με όλα κράτη μέλη ΕΕ. «Στη Βάρνα είπαμε στον Ερντογάν ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να ομαλοποιήσει η Τουρκία τις σχέσεις της με όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Έχουμε και  τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία . Μην μου λένε ότι η παρουσία δύο Ελλήνων στρατιωτών στο τουρκικό έδαφος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι δύο Έλληνες στρατιώτες να απελευθερωθούν» τόνισε με έμφαση ο Γιούνκερ ενώπιον της ολομέλειας του ελληνικού κοινοβουλίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Βρείτε μας