Οικολογική Θεσσαλία: Ο Δήμος Τρικκαίων να σταματήσει τις εργασίες καθαρισμού στο παλιό εργοστάσιο ξυλείας Δερπανόπουλου ΤΩΡΑ!

Ανακοίνωση από την περιφερειακή παράταξη Οικολογική Θεσσαλία κατά της δημοτικής αρχής Τρικκαίων…

«Εδώ και ορισμένες ημέρες, ο Δήμος Τρικκαίων έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του παλιού εργοστασίου ξυλείας «Δερπανόπουλος» στην περιοχή Νέα Γειτονιά και η εταιρεία έχει εγκατασταθεί και πραγματοποιεί εργασίες.
Οι εργασίες, όμως, αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν, μόνο κατόπιν ειδικής αδειοδότησης και με την τήρηση μιας σειράς κανόνων, που προβλέπονται από την νομοθεσία και που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, καθώς υπάρχει περίπτωση να μεταφερθούν και επικίνδυνα στερεά απόβλητα (Αμίαντος κ.α).
Φαίνεται ότι σχεδόν, τίποτα από τα προβλεπόμενα από τον Νόμο δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση αυτή και ακολουθούνται πρακτικές επικίνδυνες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, από τον Δήμο, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα λάθος με ένα νέο.
Η δημοτική αρχή Τρικκαίων αντί να προωθήσει την περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα, ενισχύοντας περαιτέρω την καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει, κινδυνεύει να καταστρέψει ό,τι καλό έχει χτίσει έως τώρα και αυτό συνιστά τεράστιο ατόπημα για την ίδια με αρνητικές συνέπειες για τους δημότες της.
Η δημοτική αρχή έχει καιρό να επανορθώσει και πρέπει να το κάνει τώρα. Δεν παίζουμε με το περιβάλλον και την δημόσια υγεία. Η υπεράσπιση της νομιμότητας και του κοινωνικού καλού πρέπει να αποτελεί μονόδρομο.

Για την «Οικολογική Θεσσαλία»
Ο επικεφαλής Νίκος Δ. Πουτσιάκας»

Δείτε επίσης

Βρείτε μας