Εσωκομματικές ιστορίες Νεοδημοκρατικής τρέλας…

Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Λάρισας έχουν βάλει φωτιά στο όχι και τόσο ήρεμο πολιτικό σκηνικό στα τοπικά πράγματα σε ότι αφορά την Κεντροδεξιά παράταξη. Άλλωστε η ΝΔ μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα να κρατά το ενδιαφέρον στα τοπικά πράγματα πάντα όταν υπάρχουν εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες.

Με τις δεδομένες υποψηφιότητες του νυν προέδρου Χρήστου Καπετάνου αλλά και απερχόμενου Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Ηρακλή Γερογιώκα το θέμα συζήτησης είναι το «ποιος είναι με ποιον» στις Νεοδημοκρατικές παρέες. Από τη μια ο Καπετάνος με συμπαγή ομάδα στελεχών που ουσιαστικά διοίκησε μαζί τους τα δυο αυτά χρόνια και από την άλλη ο Γερογιώκας με νέους και παλιούς συμμάχους επιδιώκει να βάλει δύσκολα και να πάρει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του Καπετάνου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι επικρατεί πολικό ψύχος ανάμεσα στους δύο άνδρες ενώ οι συμμαχίες που διαμορφώνονται προκαλούν πονοκεφάλους ακόμα και στους αναποφάσιστους. Η προοπτική τρίτης υποψηφιότητας έχει απομακρυνθεί και μοιάζει απίθανο να εμφανιστεί κάποιος άλλος με τέτοια δυναμική που θα άλλαζε τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή.
Κλειδί στις εξελίξεις αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να παίξουν 3 γεγονότα ανεξάρτητα μεταξύ τους πως όμως συνδέονται …
1ον Η στάση των ψηφοφόρων στην Αγιά αλλά κυρίως στην Ελασσόνα οπού αρχίζουν να βγαίνουν τα βαριά χαρτιά στο τραπέζι. Πάντως ειδικά στην Ελασσόνα οι πυρήνες που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα δεν εκδηλώνονται και περιμένουν πριν ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. Οι δυο υποψήφιοι δεν σταματούν τα τηλέφωνα και από όσα μαθαίνω έχουν γίνει και οι πρώτες συναντήσεις αλλά κανένας δεν έχει πάρει κεφάλι. Στην Αγιά το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι για τη ΔΗΜΤΟ και το τι δυναμική θα αναπτύξουν. Τόσο σε Ελασσόνα όσο και σε Αγιά πάντως οι συναντήσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο είχαν ενδιαφέρον αλλά το τοπίο ακόμα δεν ξεκαθαρίζει. Στην εξίσωση δεν μπαίνουν τα Φάρσαλα που έχει καθαρό προβάδισμα ο νυν Πρόεδρος.

2ον Η επίσκεψη του Αυγενάκη την Κυριακή στη Λάρισα και οι άνθρωποι που θα συναντήσει. Όλοι γνωρίζουν τη φιλική σχέση Αυγενάκη –Καπετάνου και πόσο έπαιξε το ρόλο της στο να στηρίξουν Καπετάνο συγκεκριμένα άτομα στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα συναντήθηκαν από ότι μαθαίνω στις αρχές της εβδομάδες σε δόσεις και αλλού βγήκε λευκός καπνός αλλού όμως τα πράγματα θόλωσαν… Μάλιστα με δεδομένη την συμπάθεια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και την αντίθεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φαίνεται να στηρίζουν τους δύο υποψηφίους, οι εκπλήξεις στην κάλπη αναμένεται να είναι μεγάλες το Μάιο.

Στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας η Λένα Ξυνοπούλου θα είναι υποψήφια και φαίνεται να τα έχει βρει με τον Γερογιώκα ενώ απέναντι συζητιέται να κατέβει πρόσωπο – έκπληξη που μπορεί να δημιουργήσει ένα ακόμα ντέρμπι με πολλές παρενέργειες, αν τα σενάρια επαληθευτούν.

Καλά πληροφορημένες πηγές συνδέουν την νέα υποψηφιότητα στη ΔΗΜΤΟ με την επίσκεψη Αυγενάκη την Κυριακή και το πάρτι θα αρχίσει. Αν μάλιστα η πληροφορία που έχουμε επιβεβαιωθεί, πως μια νέα «γαλάζια» ομάδα παλιών φίλων και συνεργατών, αποφασίσει να ενεργοποιηθεί τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν πάλι δραματικά και θα έχουμε νέες εξελίξεις. Πάντως η απόφαση κάποιων να κάνουν ηλεκτρονικές εγγραφές την τελευταία εβδομάδα εγγραφών δείχνει πως υπάρχουν ακόμα πολλά κλειστά χαρτιά που δεν ανοίγουν.

3ον Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Όσο και αν σε κάποιους φαίνεται μακρινό σίγουρα αναμένεται να παίξει το ρόλο του η στήριξη που θα δώσουν όχι φανερά, σίγουρα διακριτικά, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο νομό Λάρισας και στους 7 Δήμους. Έτσι φροντίζουν να «δίνουν» υποψηφίους σε όλες τις κατευθύνσεις για να τα έχουν καλά με όλους. Σε Δήμο εκτός Λάρισας μάλιστα το «δύο εδώ και δύο εκεί» μάλλον βόλεψε εκείνον που θέλει να διεκδικήσει το Δήμο και να τα έχει καλά με όλους. Θα έχει ενδιαφέρον και το νέο δεδομένο που μπήκε χθες στην εξίσωση, αυτό της εκλογής των 29 συνέδρων για το τακτικό συνέδριο της ΝΔ που θα διαμορφώσει και νέες συμμαχίες ενόψει των εκλογών.

Αν και πολλοί αναρωτιούνται κατά πόσο κάνει καλό στην Αξιωματική Αντιπολίτευση η απόφαση του Προέδρου να κάνει τις εσωκομματικές εκλογές τώρα, την ώρα που το κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας, η απόφαση του να κινηθεί σύμφωνα με το καταστατικό τον κάνει πανίσχυρο εσωκομματικά ενόψει των Εθνικών Εκλογών όποτε και αν γίνουν. Και φυσικά η προοπτική της εξουσίας πάντα αποτελεί συνεκτικό κρίκο σε ένα κόμμα. Το ντέρμπι ή μάλλον τα ντέρμπι τώρα αρχίζουν και σίγουρα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Και όπως λέει έμπειρος Νεοδημοκράτης έχουμε μπροστά μας 18 μήνες και 5 εκλογικές διαδικασίες και θα χορτάσουμε εσωκομματικές κόντρες! Λες να έχει δίκιο;

Ο Παρα-πολιτικός

Δείτε επίσης

Βρείτε μας