Πρωτοσέλιδο των Νέων για τα Σκόπια προκαλεί πόλεμο Μαξίμου-ΝΔ

Νέος πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα για το Σκοπιανό.

Το πρωτοσέλιδο των Νέων
Η εφημερίδα Τα Νέα κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «Δώρο οι συντάξεις αν λυθεί το Σκοπιανό». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα λάβει ως δώρο την παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019, εάν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το δημοσίευμα επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές οι οποίες μεταφέρουν συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και εμφανίζουν τους Γερμανούς να έχουν υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα τη μετάθεση κατά έξι μήνες του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις. «Το μαχαίρι στις συντάξεις αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αγκάθι που έχει μπροστά της η κυβέρνηση τροφοδοτώντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και εντός του 2018. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι πηγαίνοντας στις κάλπες με τους συνταξιούχους να έχουν ήδη γευτεί το νέο πικρό ποτήρι των κομμένων έως 25% αποδοχών τους η εκλογική φθορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη», γράφουν μεταξύ άλλων Τα Νέα.

Το σχόλιο της Σπυράκη

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο των Νέων, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυρακη δήλωσε πως η κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια στους Έλληνες σχετικα με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διατύπωσε ευθέως το εξής ερώτημα στην κυβέρνηση: «Διαπραγματεύεται μυστικά λύση στο σκοπιανό για να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων, μιας υποχρέωσης που η ίδια ανέλαβε με την ανερμάτιστη πολιτική της;». Και καταλήγοντας τη δήλωσή της συμπλήρωσε: «Ναι ή όχι; Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν».

Οι πηγές του Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησαν στην ανακοίνωση της Μαρίας Σπυράκη ως εξής: «Θα ήταν ανάξιο σχολιασμού ένα από τα δεκάδες, καθημερινά άθλια δημοσιεύματα των εφημερίδων του υπό δίωξη για εμπορία ναρκωτικών και μεγαλοεκδότη, κ. Μαρινάκη, εάν δεν το υιοθετούσε με την ανακοίνωσή της η κα Σπυράκη» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν: «Αγαστή συνεργασία της παραδημοσιογραφίας, της διαπλοκής και της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, χωρίς καμία αιδώ. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η σιωπή του αρχηγού της ΝΔ για την εμπλοκή Μαρινάκη στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου Noor1. Και εις ανώτερα!».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Στην Μαρία Σπυράκη απάντησαν και κύκλοι του ΥΠΕΞ, καλώντας την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ να σοβαρευτεί για τη δήλωσή της ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται μυστικά λύση στο σκοπιανό για να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων».«Τα εθνικά θέματα είναι πιο σοβαρά από την κα Σπυράκη. Να μην τα ευτελίζει έτσι. Καιρός να σοβαρευτεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας