Κούγιας: «Μας γελοιοποίησαν…»

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» όσα συνέβησαν την Τετάρτη (11/4) στη Superleague, κατήγγειλε τη συμπεριφορά των ομάδων για σχεδιασμό τεχνητής έλλειψης απαρτίας και τόνισε πως η ΑΕΛ δεν θα παραστεί ξανά σε αντίστοιχη συνεδρίαση.

Το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος δεν έγινε ποτέ, αφού δεν υπήρχε απαρτία κατόπιν συνεννόησης. Έτσι, οι ποινές δεν άλλαξαν και ο άμεσα ενδιαφερόμενος Παναθηναϊκός βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, λόγω της αμφίβολης τύχης της διαδικασίας αδειοδότησής του.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του συνεταιρισμού, ο Αλέξης Κούγιας «ξέσπασε», υπογραμμίζοντας πως δεν ενημερώθηκαν για την πρόθεση αναβολής της ψηφοφορίας, έκανε λόγο για «πόλεμο συμφερόντων» και αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ηρακλή.

Αναλυτικά:

«Ήρθαμε εδώ σαν για να βοηθήσουμε στη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Μόνο και μόνο γιατί αναγνωρίζουμε τη σημαντική και ιστορική παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ίδια με τη απουσία άλλων ομάδων.

Αντί όμως να υλοποιήσουμε αυτό που είχαμε πει, πείθοντας κι άλλους συναδέλφους, βρεθήκαμε πρωταγωνιστές μιας φαρσοκωμωδίας. Αντί να μας ενημερώσουν για την σημερινη τους απουσία, μας γελοιοποίησαν και μας φέρθηκαν σαν να έχουμε κάνει λοβοτομή.

Για να καταλάβετε, από τις τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Απόλλων, Λαμία, Ατρόμητος) που κάλεσαν στη σημερινή ψηφοφορία, δεν ήρθε κανένας και δεν έκαναν καν τον κόπο να μας ενημερώσουν. Το γνώριζαν Στρατος – Γκαγκατσης και ανάγκασαν ανθρώπους, όπως ο κ. Μάρκου (Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ), να έρθουν από ακριτικά μέρη της Ελλάδας.

Νιώθουμε ότι μας κορόιδεψαν. Όταν τα συμφέροντα κάποιων είναι έξωποδοσφαιρικά, γίνεται ένας αόρατος πόλεμος συμφερόντων. Νομίζουν ότι εμείς μπορούμε να γίνουμε πιόνια. Το ξεκαθαρίζω, δεν πρόκειται να ξαναέρθουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Καταγγέλουμε το εξής, ότι σημαντικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν σέβονται την ιστορία τους.

Εμείς υπηρετούμε το συμφέρον του Παναθηναϊκού, πολύ παραπάνω απ’ ότι ο ίδιος. Είχα βγει το μεσημέρι σε ένα ρ/σ της Θεσσαλονίκης, ώστε να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα και εκεί έμαθα από έναν συνεργάτη του κ. Αλαφούζου ότι θα υπάρξει τεχνίτη έλλειψη απαρτίας. Αυτό έδειξε ότι δεν μας σέβονται και προτιμούν να τα λένε σε συνεργάτες τους, φέρνοντάς μας και σε ρήξη με τους οπαδούς μας. 

Οι οπαδοί της ΑΕΛ είναι περήφανοι, γιατί νιώθουν ότι η ομάδα τους εντάσσεται στις μεγάλες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε αυτό με την ΑΕΛ δεν θα ξανασυμβεί. Δεν θα ξαναξεφτιλιστούμε. Πρόκειται για κακή σκηνοθεσία, απο κακούς σκηνοθέτες και αναφέρομαι και στους ανθρώπους της Superleague και στους ανθρώπους των συλλόγων.

Το ξέρω ότι είναι σκληρά αυτά τα λόγια, αλλά έχω δαπανήσει τη μισή μου περιουσία στο ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε η ψηφοφορία: «Αυτό μας το ανακοίνωσε  ο κ. Στράτος με το «καλημέρα», ότι για τη λήψη απόφασης απαιτείται πλειοψηφία των 3/4 των ομάδων».

Αν έπινε καφέ με έναν οπαδό του Ηρακλή: «Ο Ηρακλής είναι απο τις πιο ευνοημένες ομάδες παραδοσιακά. Όλοι όσοι ήταν στην διοίκηση Ρέμου είναι κατηγορούμενοι για πλαστές ενημερότητες και πλαστές εισφορές. Από τη δική μου διοίκηση και αυτή του Θεοδωρίδη και μετά έκαναν κακή διαχείριση και ο ίδιος ο κόσμος του Ηρακλή δεν έχει σεβαστεί την ομάδα του τόσο πολύ. Είναι σωστός ο κανονισμός… είναι απλή η σκέψη».

Βρείτε μας