«Νταήδες» ετών 15! Τρομοκρατούν μαθητές σε πλατείες και σχολεία της Λάρισας

Στο «στόχαστρο» των διωκτικών αρχών βρίσκεται το τελευταίο δεκαήμερο η δράση ανήλικων μαθητών που τρομοκρατούν, επίσης, ανήλικα παιδιά, είτε σε πλατείες είτε σε σχολεία της Λάρισας.

Τουλάχιστον τρεις 15χρονοι φαίνεται πως αποτελούν τον «πυρήνα» μιας ομάδας που έχοντας αποθρασυνθεί ασκούν βία σε ανηλίκους, άλλοτε για να τους ληστέψουν χρήματα και κινητά και άλλοτε «απλά» για να επιβληθούν ως οι «ισχυροί» της περιοχής, αντιγράφοντας πρακτικές βίας παρότι αμούστακα παιδιά.

Ένας 15χρονος μαθητής, προ δεκαημέρου, πήγε σε άλλο γυμνάσιο της πόλης από αυτό που φοιτά ο ίδιος και χωρίς να γίνει αντιληπτός από καθηγητές – επιτηρητές, χτύπησε μαθητές που αρνήθηκαν να του δώσουν τα ελάχιστα χρήματα που είχαν μαζί τους ή τα κινητά τους τηλέφωνα.

Είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια σε τοπικό επίπεδο, που παρεμβαίνουν οι εισαγγελικές αρχές ζητώντας τη διερεύνηση μιας τέτοιας υπόθεσης, σε μια προσπάθεια, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, «να σπάσει ο κλοιός» έτσι ώστε να προληφθεί η επέκταση φαινομένων βίας από ανηλίκους, σε συνδυασμό και με την πρακτική ορισμένων γονέων των θυμάτων, που αποφεύγουν την καταγγελία του γεγονότος εκτιμώντας λανθασμένα ότι έτσι βοηθούν το παιδί τους, όταν στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται το αντίθετο, καθώς οι δράστες αποθρασύνονται και τα θύματα φοβούνται ακόμη περισσότερο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Ιωάν. Μαγκούτας καλούνται ήδη οι πρώτοι μάρτυρες να καταθέσουν με την Πολιτεία να διαβεβαιώνει για την προστασία των πολιτών.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Δείτε επίσης

Βρείτε μας