Ιταλία: Κυβέρνηση με πολιτική ταυτότητα ή νέες κάλπες λέει η Λέγκα

Ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι ανέφερε ότι αν η κυβέρνηση δεν έχει ταυτότητα, μπορεί η χώρα να επιστρέψει στις κάλπες – Μάχη για τη συγκρότηση κυβέρνησης

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να οδηγηθεί εκ νέου η Ιταλία σε εκλογές, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Χρειάζεται κυβέρνηση με πολιτική ταυτότητα, διαφορετικά μπορούμε να επιστρέψουμε στις κάλπες», ανέφερε ο Σαλβίνι, το κόμμα του οποίου, μαζί με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, θεωρούνται νικητές των εκλογών.

Ο Σαλβίνι προχώρησε και σε ένα πρώτο «άνοιγμα» στην κεντροαριστερά, σημειώνοντας: «ελπίζω να δείξουν καλή διάθεση, ώστε να βρεθεί διέξοδος για την χώρα, ανεξαρτήτως από το ποιος θα ηγηθεί του Δημοκρατικού Κόμματος».
«Αφού όλοι λένε ότι το κύριο θέμα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, στο σημείο αυτό, το πρόγραμμά μας περιέχει σοβαρές και εφαρμόσιμες προτάσεις», τόνισε, επίσης, ο γραμματέας της Λέγκα.

Απευθυνόμενος, τέλος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι η συντηρητική παράταξη θα ετοιμάσει πρόγραμμα οικονομικών παρεμβάσεων που θα περιέχει μείωση, και όχι αύξηση των φόρων.

Πηγη: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας