Αρρωστημένο – 23χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCME των Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, διακινούσαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα αρχεία είχαν μεταφορτωθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, από τον 23χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπιτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτα sim , δύο κάρτες αποθήκευσης και φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: enikos.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας