Οδός Μακρυγιάννη -Ο πεζόδρομος του Μουσείου της Ακρόπολης που έγινε… λεωφόρος

Στη σκιά του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Βγαίνοντας από τον σταθμό του μέτρο Ακρόπολη συναντά κανείς την οδό Μακρυγιάννη.

Έναν θεωρητικά πολυσύχναστο πεζόδρομο, με αισθητική που θυμίζει λίγο Παρίσι και που πλημμυρίζει από τουρίστες όλες τις εποχές. Τα πρωινά, τον πεζόδρομο επιλέγουν και πολλοί Αθηναίοι που θέλουν να κάνουν την γυμναστική τους, μακρυά από τον θόρυβο, την κίνηση και τα καυσαέρια. Και λέμε θεωρητικά, γιατί η έρευνα του iefimerida δείχνει ότι η οδός Μακρυγιάννη μόνο πεζόδρομος δεν είναι.

Αυτοκίνητα διασχίζουν τον πεζόδρομο χωρίς καμία ενόχληση και με την δημοτική αστυνομία συνήθως απούσα. Φορτηγά κάνουν ανεφοδιασμό των καταστημάτων ό,τι ώρα θελήσουν. Ταξί αφήνουν τους πελάτες τους. Παντού παρκαρισμένα μηχανάκια. Εργαζόμενοι στα γύρω καταστήματα μιλούν για μια καθημερινότητα που πλέον κινδυνεύει να γίνει μόνιμο καθεστώς και για τους τουρίστες που ενοχλούνται. Αλλά εις μάτην.

Το μεσημέρι ο πεζόδρομος, που σχεδιάστηκε για να διευκολύνει την πρόσβαση στο Μουσείο της Ακρόπολης και να υποδέχεται τους τουρίστες που επισκέπτονται τον χώρο και θέλουν μετά να απολαύσουν το γεύμα τους, στην ησυχία της πιο ιστορικής γειτονιάς της Αθήνας, μετατρέπεται σε ένα απέραντο πάρκινγκ. Οι ντιλιβεράδες διασχίζουν τον δρόμο ανενόχλητοι, αυτοκίνητα κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους, ενώ οι εργαζόμενοι στα γύρω μαγαζιά αφηγούνται ότι ορισμένες φορές υπάρχουν και ατυχήματα. Περίεργοι και αυτοί οι τουρίστες. Δεν ξέρουν ότι οι πεζόδρομοι στην Αθήνα είναι φιλικοί στα αυτοκίνητα; Στον πεζόδρομο συναντήσαμε και την Μαρία, που εργάζεται σε εστιατόριο. Οπως λέει παρά τα πρόστιμα που επιβάλλει η δημοτική αστυνομία, όταν εμφανίζεται, οι οδηγοί δεν δείχνουν να συμμορφώνονται.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας