Οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα – Συνελήφθη ένας Ασιάτης

Oι τρομοκράτες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους δημόσια κτίρια, υπηρεσίες και σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος – Στόχος ήταν να προκαλέσουν εκατόμβες νεκρών

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγία Πετρούπολη απέτρεψαν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφεραν οι Ρώσοι επιτελείς, οι τρομοκράτες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους δημόσια κτίρια, υπηρεσίες και σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και προγραμμάτιζαν ένα ταυτόχρονο πολλαπλό χτύπημα, με στόχο να προκαλέσουν εκατόμβες νεκρών.

Οι ρωσικές αρχές προχώρησαν ήδη στη σύλληψη ενός υπόπτου, με καταγωγή από χώρα της Κεντρικής Ασίας. Όπως ενημέρωσαν, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών του τρομοκρατικού γκρουπ, το οποίο σκόπευε να αιματοκυλίσει τη ρωσική πόλη.
Η Αγία Πετρούπολη έχει υποστεί τις συνέπειες της τρομοκρατίας, καθώς το 2017 το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε εμπορικό κέντρο, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τον Απρίλιο είχε πραγματοποιηθεί επίθεση στο μετρό της πόλης, με 15 νεκρούς.

Πηγη: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας