Σπείρα διαρρηκτών «ρημάζει» τα θέατρα της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε έναν μήνα 11 – 15 χώροι έχουν μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών, οι οποίοι αρπάζουν εισπράξεις, ηλεκτρονικό και τεχνικό εξοπλισμό

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου το μπαράζ διαρρήξεων έχει βάλει στόχο θεατρικές εγκαταστάσεις, καθώς και μία μουσική σκηνή, στην περιοχή του Βοτανικού.

Μέσα σε έναν μήνα 11 – 15 χώροι έχουν μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών, οι οποίοι αρπάζουν εισπράξεις, ηλεκτρονικό και τεχνικό εξοπλισμό.

Με ανάρτηση στο Facebook ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς μιλά για τις διαρρήξεις, καθώς και ο ίδιος, ιδιοκτήτης του πολυχώρου VAULT έχει «χτυπηθεί» από τους ληστές του Βοτανικού πριν από λίγες ημέρες.
«Σήμερα το βράδυ στις 3:07 διέρρηξαν και το θέατρο Βαφείο (στην Αγίου Όρους), σπάζοντας την κεντρική πόρτα. Χτύπησε ο Συναγερμός! Εφτασε η αστυνομια. Μετράνε ζημιές! Το παράδοξο; Το Βαφείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Μυθωδία που διέρρηξαν χτες! Και 150 μέτρα πιο πέρα από το Vault, που διέρρηξαν το Σάββατο!  15 χώροι πια : ΒΑΦΕΙΟ, ΜΥΘΩΔΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΔΗΛΟΣ, OLVIO, 104, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΠΡΟΒΑ, ΛΥΧΝΟΣ τέχνης και πολιτισμού, Νέο Ελληνικό Θέατρο (του Γιώργου Αρμένη), θέατρο ΠΚ, ELIART, ΑΒΑΤΟΝ (2 φορές), ΣΗΜΕΙΟ (2 φορές) και VAULT. 15 χώροι μέσα σε ένα μήνα και συνεχίζουν…»

Θύμα της συμμορίας έπεσε το περασμένο Σάββατο και ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς, ιδιοκτήτης του θεάτρου ΑΒΑΤΟΝ. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, οι ληστές ξήλωσαν μέχρι και το χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν υπολογιστες, μία ζημιά που εκτιμάται στις 4.000 ευρώ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία των ερευνών.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας