Χρυσοχοΐδης από Λάρισα: Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος (ΦΩΤΟ)

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον βουλευτή Κ. Μπαργιώτα, τον πρώην υπουργό Φ. Σαχινίδη και τον πρώην βουλευτή Θ. Ψύρρα βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στα μέσα Μαρτίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο στόχο της εξόρμησης αυτής, που είναι να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των πολιτών για τα μείζονα προβλήματα, να κάνουν γνωστές τις πολιτικές τους θέσεις για αυτά τα προβλήματα και ταυτόχρονα να περιγράψουν τις περαιτέρω διεργασίες, δραστηριότητες και διαδικασίες που προβλέπει το επικείμενο συνέδριο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αρχικά εξέφρασε την ανησυχία του κινήματος για την ένταση που παρατηρείται για μια ακόμη φορά στο Αιγαίο με τις τουρκικές δυνάμεις, στο πλαίσιο επιθετικότητας που διακρίνει τον τελευταίο καιρό το καθεστώς Ερντογάν και κάλεσε την κυβέρνηση να είναι σε καθημερινή εγρήγορση με στόχο τις διεθνείς και ευρωπαϊκές επαφές και τους Έλληνες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ενότητα.

Αναφερόμενος στη Λάρισα ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι είναι μια πόλη που έχει ένα τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό, που είναι εξοπλισμένο με γνώση και εξειδίκευση, «είναι μια πόλη με εξαιρετικούς φυσικούς πόρους που αν αξιοποιηθούν κατάλληλα μπορούν να ενισχύσουν την απασχόληση και το παραγόμενο τοπικό αλλά και περιφερειακό προϊόν».

Παράλληλα ο πρώην υπουργός μίλησε για την πολιτική του κινήματος αλλαγής, η οποία στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, στην οικονομική ανάπτυξη που είναι η βάση για την ευημερία και την ζωή των πολιτών, στον σκληρό πυρήνα της ιστορικής προοδευτικής παράταξης και της σχέσης του με τα λαϊκά στρώματα, όπως αυτή προσδιορίστηκε τα τελευταία χρόνια και στην λειτουργία των θεσμών, την ποιότητα και την ενίσχυση της δημοκρατίας.

Κλείνοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «αναγκαία συνθήκη για μας στο σήμερα αλλά και για το αύριο αποτελεί η ενότητα του ελληνικού λαού, λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος».

Το κλιμάκιο και με βάση τις προσυνεδριακές διαδικασίες στη συνέχεια επισκέφτηκε παραγωγικούς φορείς στον Ν. Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες

 

Φωτό: Πάολα Μπανάκα

Της Χριστίνας Ανδρέου

Βρείτε μας