Καταγγελία-ΝΤΡΟΠΗ! Έδιωξαν Λαρισαία καρκινοπαθή από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας παροτρύνοντάς την να πάει σε ιδιωτική κλινική

Απαράδεκτο περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Έδιωξαν 60χρονη Λαρισαία καρκινοπαθή γυναίκα καθότι η Ογκολογική κλινική υπολειτουργεί αφού δεν υπάρχει επαρκές δυναμικό ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η 60χρονη Λαρισαία καρκινοπαθής μετέβη πριν 10 ημέρες εκτάκτως στο Νοσοκομείο γιατί αντιμετώπισε έκτακτο πρόβλημα υγείας, οι γιατροί την κράτησαν λίγες ώρες στη βραχεία νοσηλεία χωρίς όμως να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της και τα ξημερώματα την έδιωξαν. Το ίδιο σκηνικό επανελήφθη το Σάββατο χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Κατόπιν τούτου το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα την περασμένη Δευτέρα να λιποθυμήσει και να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο όπου την παρότρυναν να πάει σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να νοσηλευτεί.

Το απαράδεκτο περιστατικό καταγγέλει ο Λαρισαίος δικηγόρος της 6οχρονης κ. Στέλιος Σούρλας ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είναι απαράδεκτο σε μία εποχή όπου ο κόσμος στενάζει από την πρωτόγνωρη οικονομική ανέχεια που του έχει επιβληθεί, τη στιγμή που πληρώνει υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, να πηγαίνει στο Νοσοκομείο ως καρκινοπαθής και να του υποδεικνύεται ιδιωτική κλινική για την περίθαλψη του ελλείψει ιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Λ. οφείλει άμεσα να μεριμνήσει για την επαρκή στελέχωση της Ογκολογικής κλινικής προκειμένου να μην είναι συνυπεύθυνη για την επαύξηση του πόνου των καρκινοπαθών, οι οποίοι στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να προσφύγουν σε ιδιωτικές κλινικές.»

Δείτε επίσης

Βρείτε μας