Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με μπόνους αποχώρησης έως 61 μισθούς

Η ανάγκη για περιορισμό των λειτουργικών δαπανών κυρίως μέσω της μείωσης του δικτύου των καταστημάτων, η δυναμική είσοδος της ψηφιακής τραπεζικής αλλά και η απαίτηση των μετόχων για σταθερή κερδοφορία κάνουν τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου μονόδρομο για τις τράπεζες.

Μετά την Eurobank που προχώρησε σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με μπόνους από 25 έως και 50 μηνιαίους μισθούς στους εργαζόμενους που επέλεξαν να αποχωρήσουν, η Τράπεζα Πειραιώς ακολουθεί την ίδια τακτική. Ανακοίνωσε πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζόμενων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των στρατηγικών κινήσεων που υλοποιεί ο Όμιλος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του και τη δημιουργία ευκαιριών σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον.

Σε γενικές γραμμές, το πλαφόν της αποζημίωσης αφορά 61 μισθούς και για τα άτομα της επαρχίας, προβλέπει και 12 μηνών bonus, με ανώτατο πλαφόν τα 180.000 ευρώ. Οι όροι είναι αντίστοιχοι με τα προηγούμενα προγράμματα εθελούσιας εξόδου και διαμορφώνονται με βάση την ηλικία .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, το πρόγραμμα δίνει στους εργαζόμενους της τράπεζας και των θυγατρικών εταιρειών εσωτερικού τις ακόλουθες επιλογές:

  • Να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται από το εύρος ηλικίας και υπηρεσίας καθώς και τον τόπο εργασίας. Επιπλέον, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπεται η πληρωμή των πλασματικών ετών.
  • Για τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας, να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ η εργαζόμενη απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.
  • Να λάβουν άμεσα ένα ποσό ως εφάπαξ αποζημίωση και παράλληλα μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ο εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για πέντε έτη και παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων υποστήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων για εναλλακτικές επαγγελματικής συνέχειας.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας