Χαρακόπουλος στο ΤΕΕ: Με ΝΔ μείωση φόρων και επενδύσεις

«Γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε έναν κλάδο που υπέστη με ένταση τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Βεβαίως, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βιώνει την πρωτόγνωρη κρίση που μας ταλαιπωρεί εδώ και οχτώ χρόνια. Ωστόσο, η κατάρρευση του κατασκευαστικού τομέα έπληξε καίρια τους μηχανικούς και μαζί δεκάδες επαγγέλματα που απασχολούνται στην οικοδομή».

Τα παραπάνω σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε, όμως, ότι «κοντά στην κρίση ήρθε και η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης με την υπέρμετρη φορολόγηση και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τη θέση των μηχανικών. Μια πολιτική που έπληξε συνειδητά τη μεσαία τάξη. Εμείς, ως φιλελεύθερη παράταξη, πιστεύουμε σε λιγότερο κράτος, με λιγότερους φόρους και αποτελεσματικότερες δομές. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται αύριο ως κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και να δημιουργήσει ένα φιλικό προς επενδύσεις περιβάλλον, που θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που κλήθηκε να επιδώσει βραβείο στο πλαίσιο της βράβευσης μηχανικών που συνέβαλαν στη δημιουργία της τράπεζας αίματος, μαζί με τις ευχές για τη νέα χρονιά, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Νίκο Παπαγεωργίου για την πρωτοβουλία, όπως και τον πρώην πρόεδρο κ. Ντίνο Διαμάντο που με εισήγησή του επί τον ημερών του, το 2004, δημιουργήθηκε η τράπεζα.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας