Μάξιμος στο Μαυροβούνι: Η βασιλόπιτα θυμίζει τις ρίζες και τις αντοχές μας! (ΦΩΤΟ)

Στην αξία του εθίμου της βασιλόπιτας στις μέρες μας, ευχόμενος πρώτα απ’ όλα ειρήνη, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε η ενορία του Αγίου Αθανασίου Μαυροβουνίου. Κληθείς να απευθύνει ευχές στους «κοντοχωριανούς» του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η βασιλόπιτα που με τις ευλογίες της εκκλησίας κόψαμε, όπως και τα έθιμα που ασυναίσθητα τηρούμε, δεν μαρτυρούν μόνο την προσήλωσή μας στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και την μακρά μας παράδοση και ιστορική συνέχεια στα χώματα της καθ’ ημάς Ανατολής, από τη Μικρά Ασία μέχρι τη Βόρειο Ήπειρο και από την Κύπρο μέχρι την Ανατολική Ρωμυλία. Και αυτή η συνειδητοποίηση της τρισχιλιετούς μας παρουσίας και των δυσκολιών που περάσαμε στο διάβα των αιώνων, μας δίνει αισιοδοξία, γιατί αυτά που περνούμε σήμερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που αντιμετωπίσαμε ως έθνος έως τώρα.
Με αυτές τις σκέψεις θέλω να συγχαρώ το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Μαυροβουνίου για την τήρηση της παράδοσης στην όμορφη αυτή εκδήλωση και να ευχηθώ σε όλες και σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία! Η νέα χρονιά να είναι πρώτα απ’ όλα ειρηνική! Με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, που φτάνει στο σημείο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να απειλεί ότι το 2019 θα έρθει να καταλάβει ελληνικό νησί, όπως την Κύπρο το 1974, αλλά και την αναστάτωση στην ευρύτερη γειτονιά μας, συνειδητοποιεί κανείς την αξία του αγαθού της ειρήνης, που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένη».

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας