Φοιτητές και ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή – Ντου στον Άγνωστο Στρατιώτη από μέλη αριστερών οργανώσεων! (BINTEO-ΦΩΤΟ)

Ένταση και χημικά έξω από την Βουλή – Μέλη αριστερών οργανώσεων ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του Άγνωστου Στρατιώτη – Δυνάμεις των ΥΜΕΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής

Ενταση επικράτησε ξαφνικά μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη όταν μέλη αριστερών σωματείων προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά και να βρεθούν στο προαύλιο της Βουλής.

Εκεί όμως βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΥΜΕΤ που αρχικά τους απώθησαν. Η ένταση φάνηκε να κοπάζει, όμως υπήρξε και δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να περάσουν αλλά οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν δημοσιογράφο που κάλυπτε την πορεία. Ευτυχώς ο συνάδελφος δεν έχει τραυματισθεί σοβαρά.

Φοιτητές και ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή

Στις 14:00 έφοδο έκανε μία ομάδα από την πορεία, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ωστόσο αστυνομικοί (δυνάμεις ΥΜΕΤ) τους εμπόδισαν και ήρθαν στα χέρια με τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών.

Από την Ομόνοια ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Ήδη στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται περισσότερα από 8.000 άτομα.

Η πορεία είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία και αναμένεται να ταλαιπωρηθούν πολύ οι πολίτες, καθώς σήμερα απεργούν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα.

Οι ξεκίνησαν στις 12 μ. στην Αθήνα, την ίδια ώρα στον Πειραιά και στις 11 π.μ. στο Λαύριο, στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Βίντεο από την πορεία του ΠΑΜΕ:

Κουτσούμπας: Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.
«Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας

Την ίδια ωρα σε έξελιξη βρίσκεται και συγκεντρωση συλλογικοτήτων στα Προπύλαια.

Πηγή: newsit, iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας