Καμμένος: Δεν θα παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία» – Συμβούλιο αρχηγών εάν διαφωνήσουμε στο όνομα

Σαφές μήνυμα για την θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε ότι αφορά την ονομασία της πΓΔΜ έστειλε ο Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι βόρειοι γείτονές μας ότι η μόνη του ελπίδα και η μόνη τους λύση είναι να δεχθούν μια λύση που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα. Μόνη τους πόρτα για να μπουν στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ είναι να έρθουν δίπλα μας και να τους παρέχουμε βοήθεια και επενδύσεις» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα, τόνισε «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».

Απαντώντας στα περί αλλαγή πορείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επί του επίμαχου ζητήματος επισήμανε «Δεν υπάρχουν αλλαγές πορείας στους ΑΝΕΛ, δεν υποχωρούμε στον ελληνικό Όρο Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι η μια και ελληνική όπως την περιέγραψε τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο αεροδρόμιο ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.»

O κ. Καμμένος εμφανίστηκε πρόθυμος στη εξεύρεση λύσης, υπογραμμίζοντας ότι « θα κάνουμε τα πάντα για να τους πείσουμε, υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε όπως το “Vardaska” και ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προορισμός τον οποίον είχαν».

Πηγή: Newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας