Το ΠΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Ήταν λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης (10.01.2018) όταν περίπου 70 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, έπιασαν τους πάντες στον ύπνο και έφτασαν μέχρι την… πόρτα του Μαξίμου!

Οι εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία απέκλεισαν την κεντρική είσοδο και σήκωσαν πανό κατά του πολυνομοσχεδίου και κυρίως του νόμου για τις απεργίες.

Μπορεί να έπιασαν την αστυνομία στον ύπνο, αλλά μετά… περικυκλώθηκαν. Μια διμοιρία των ΜΑΤ αναπτύχθηκε από τη μια πλευρά και μια διμοιρία ΥΜΕΤ από την άλλη. Όχι πως τα μέλη του ΠΑΜΕ ήθελαν να… πάνε πουθενά.

Το «ντου» στο Εργασίας και ο τσακωμός με την Αχτσιόγλου

Η κινητοποίηση στο Μαξίμου έρχεται λίγες ώρες μετά το… «ντου» μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Και το απόγευμα της Τρίτης (09.01.2018) πάλι έπιασαν την αστυνομία στον ύπνο! Αφού έσπασαν την γυάλινη πόρτα και μπήκαν στο υπουργείο, τα μέλη του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου.

Κι εκεί είχαν έντονο διάλογο με την υπουργό Εργασίας, με έναν από τους συγκεντρωμένους να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι και να της ζητά να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τις απεργίες.

ΠΑΜΕ: Πάρτε πίσω το άθλιο πολυνομοσχέδιο

Το ΠΑΜΕ καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για τηνΠαρασκευή 12 Γενάρη (12μμ Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια».

 

 

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας