Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα: Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019

Τέλος στα σενάρια και την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έδωσε την Τρίτη (02/01/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Real FM 97,8» και ερωτηθείς ειδικότερα για το εάν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν βήματα και από τη γείτονα χώρα. Είπε ο κ. Τσίπρας: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στον βαθμό που υπάρχει, πράγματι, από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, μένει να τα δούμε όμως αυτά, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως τα προβλήματα είναι υπαρκτά και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μη συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα, τα υπαρκτά, να τα αντιμετωπίσει. Δεν έχουμε αυτή την λογική. Το έχουμε αποδείξει και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας».

Πηγή: newsbomb.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας