Πίνετε τζιν τόνικ; Τότε πολύ πιθανό να είστε ψυχοπαθείς και σαδιστές!

Εάν σας αρέσει να απολαμβάνετε τζιν τόνικ, σκέτο καφέ και άλλες πικρές γεύσεις, τότε συγγνώμη αλλά μπορεί να είστε ψυχοπαθείς!

Αυτό επισημαίνει μία ομάδα Αυστριακών επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ σε μελέτη της, όπου διαπίστωσε ότι η απόλαυση των πικρών γεύσεων μπορεί να συνδέεται με περίεργα χαρακτηριστικά, όπως σαδισμός, ναρκισσισμός, μακιαβελλισμός και ψυχοπάθεια.

Στη μελέτη συμμετείχαν 953 άνθρωποι,  που κλήθηκαν να αξιολογήσουν γλυκές, αλμυρές και πικρές τροφές σε βαθμίδες και να εκτιμήσουν μέσω ερωτηματολογίων την συναισθηματική τους σταθερότητα.

Παράλληλα, πέρασαν μία δεύτερη δοκιμασία στην οποία ρωτήθηκαν πιο προσωπικές ερωτήσεις, όπου μετρήθηκαν τα επίπεδα συναισθηματικής σταθερότητας και η τάση προς το σαδισμό

Στις απαντήσεις περιλαμβάνονταν ατάκες του τύπου «Μου αρέσει να βασανίζω ανθρώπους» και «Μερικές φορές επαναλαμβάνω αγαπημένες μου σκηνές από ταινίες τρόμου»

Όταν συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία των δύο μελετών οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτοί που αρέσκονταν σε πικρές γεύσεις ήταν εκείνοι που είχαν πιο αντικοινωνικές τάσεις

Ο δρ. Κρίστιαν Σαγιόγλου και ο δρ. Tobias Greitemeyer, που συνέταξαν τη μελέτη ανέφεραν: τα συμπεράσματα από τις δύο έρευνες επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις είναι περισσότερο συνδεδεμένες με τάσεις σαδισμού και ψυχοπάθειας.

Συνεπώς την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε τζιν τόνικ ή μαύρη σοκολάτα, ας είστε προσεκτικοί για το τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για την προσωπικότητά σας.

 

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας