Δήμαρχος απαγορεύει την επαιτεία τις ημέρες των Χριστουγέννων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου του Κόμο, Μάριο Λαντρισίνα, να απαγορεύσει την επαιτεία στους δρόμους της πόλης κατά την διάρκεια των εορτών.

Δημοτικοί αστυνομικοί ζήτησαν, τις προηγούμενες ημέρες, από εθελοντές που βοηθούν αστέγους να απομακρυνθούν χωρίς να μοιράσουν τα σάντουιτς που είχαν φέρει γι’ αυτόν τον σκοπό. Η αιτιολογία τους ήταν ότι στην συνέχεια οι άστεγοι θα βρώμιζαν την πόλη.

Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της απόφασης του δημάρχου, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, η αστυνομία του Κόμο επέβαλε δέκα πρόστιμα σε ανθρώπους που ζητιάνευαν και παράλληλα κατέσχεσαν τα χαρτόνια και τα καπέλα τους.

Ο κεντροδεξιός δήμαρχος Λαντρισίνα, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, είπε ότι πήρε την απόφαση μετά από επανειλημμένα παράπονα πολλών πολιτών. Επίσης, δηλώνει έτοιμος να συναντήσει τους εθελοντές που βοηθούν τους αστέγους αλλά δεν προτίθεται να αποσύρει την απαγόρευση.

Η καθολική εθελοντική οργάνωση Caritas, έλαβε σαφή θέση και δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «επιδείξεις δύναμης αυτού του είδους θέτουν εκτός νόμου και τον Ιησού Χριστό, ο οποίος γεννιέται ακριβώς τις ημέρες αυτές».

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας