Η πιο φανταστική σοφερίνα του κόσμου

52χρονη Ιταλίδα μετέτρεψε το Ι.Χ. του νεκρού συντρόφου της σε «θεραπευτικό ταξί» και κάνει κούρσες μεταφέροντας άρρωστα παιδιά

 

Βρέθηκε με μια άδεια ταξί όταν ο σύντροφός της πέθανε ξαφνικά και αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του μετατρέποντας το αυτοκίνητό του σε «θεραπευτικό ταξί», που μεταφέρει άρρωστα παιδάκια.

«Μπορεί τα παιδιά μου να είναι άρρωστα, αλλά μπορούν και πρέπει να είναι χαρούμενα!» εξηγεί η «Θεία Κατερίνα», η 52χρονη σοφερίνα του «Milano 25», όπως λέγεται το ταξί που κινείται στους δρόμους της Φλωρεντίας.
Η Κατερίνα Μπελάντι, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, έχει μεταμορφώσει το Chrysler ταξί της σ’ ένα όχημα-παιδική χαρά, που μπορεί να φτιάξει το κέφι των μικρών και ταλαιπωρημένων επιβατών του τόσο με τα χρώματα και τα σχέδιά του όσο και με εξτρά υπηρεσίες, όπως παιχνίδια, πλαστικά σπαθιά και σετ δημιουργίας σαπουνόφουσκας!

Αν και η «Θεία Κατερίνα» οδηγεί πάντα ντυμένη με πολύχρωμους χιτώνες, καπέλα με φουντάκια και λουλούδια, και αξεσουάρ με κουδουνάκια και άλλα φαντεζί αισθητικής στολίδια, ενώ η κόρνα της ηχεί στους ρυθμούς της «Λα Κουκαράτσα», επιμένει ότι αυτό που κάνει «δεν είναι σόου». «Ηθελα να κάνω το ‟Milano 25” το πιο φανταστικό ταξί του κόσμου, τόσο ξεχωριστό που θα το θυμούνται όλοι» εξηγεί στους «New York Times», προσθέτοντας ότι αυτό το κάνει από βαθιά αγάπη για τον σύντροφό της, τον οποίο έχασε το 2001.

Για να το φτιάξει όπως το είχε οραματιστεί, ήρθε αρκετές φορές σε κόντρα με τις Αρχές της Φλωρεντίας, που επιβάλλουν συγκεκριμένους κανόνες ομοιόμορφης εμφάνισης στα ταξί που κυκλοφορούν στην πόλη. Επειτα από πολλά πρόστιμα βρήκε βοήθεια στο πρόσωπο ενός στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρενέβη και έσβησε τις κλήσεις της, ενώ ζήτησε να της αναγνωριστεί η ιδιότητα της «πρέσβειρας αλληλεγγύης της Τοσκάνης».

Συνάντηση με τον Πάπα

Η Μπελάντι, που κάνει και «κανονικές» κούρσες τα βράδια, δεν περιορίζεται μόνο να μεταφέρει με το ταξί τα παιδιά από το σπίτι τους στο νοσοκομείο και το αντίθετο. Επισκέπτεται τις οικογένειές τους και τους οργανώνει εκδρομές ή διακοπές, πηγαίνει άρρωστα παιδάκια σε αθλητικούς αγώνες για να συναντήσουν τα ινδάλματά τους, ενώ έχει μεταφέρει και μερικά στο Βατικανό για να συναντήσουν τον Πάπα. «Είναι αρκετό μόνο να τη βλέπεις. Η αγκαλιά της είναι τα πάντα για εμένα» λέει η Φραντσέσκα Σκατούρο, μητέρα της πεντάχρονης Τζούλια, που είχε στο πλευρό της τη «Θεία Κατερίνα» όσο πάλευε μια επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

 

Πηγή: espressonews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας