Τι είναι το «συνάχι» του οργασμού;

Το… αγοροσυνάχι μπορεί να είναι εκδήλωση ενός σπάνιου συνδρόμου, το οποίο βγάζει… ξινό τον οργασμό στους άνδρες, προκαλώντας τους συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης ή της αλλεργίας.

Το σύνδρομο αδιαθεσίας μετά τον οργασμό, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2002, έχει καταγραφεί σε 50 ασθενείς σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα, και εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό, έντονη εφίδρωση, βουλωμένη μύτη, κόπωση και φαγούρα στα μάτια. Εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, το σύνδρομο αυτό μπορεί να έχει και ψυχολογικές εκδηλώσεις, όπως η μειωμένη συγκέντρωση και τα ευερέθιστα νεύρα.

Δεδομένης της σπανιότητας του συνδρόμου, οι ειδικοί υποπτεύονται ότι το πρόβλημα μπορεί να αφορά πολύ περισσότερους άνδρες, οι οποίοι ωστόσο δεν συνδέουν την εκδήλωσή του με τον οργασμό, οπότε δεν το έχουν αναφέρει στους ειδικούς ως τέτοιο.

Σύμφωνα με ομάδα ειδικών από την Ιατρική Σχολή του Tulane University στη Νέα Ορλεάνη, θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες για να αποκαλυφθούν η συχνότητα, η παθοφυσιολογία και η θεραπεία αυτής της κατάστασης. Προς το παρόν, οι ειδικοί δηλώνουν άγνοια για τη βασική αιτία της.

Ωστόσο, υποψιάζονται αλλεργία σε συγκεκριμένη πρωτεΐνη του σπέρματος. Μια δεύτερη υπόθεση είναι ότι κάποιοι από τους άνδρες που εκδηλώνουν το συγκεκριμένο σύνδρομο έχουν υποκείμενη νόσο, που επηρεάζει τους υποδοχείς των ενδογενών οπιοειδών.

Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι στο 87% των 45 ασθενών τα συμπτώματα του συνδρόμου ξεκινούν 30 λεπτά μετά την εκσπερμάτιση.

 

Πηγή: espressonews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας