Τα “Χartόνια” της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Μια καινούργια έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Μια έκθεση γεμάτη χαρτιά και χαρτόνια! Ή μήπως δεν είναι χαρτόνια;
Η εικαστικός Κάκια Χαλήμαγα-Χατζή, μετά από 30 χρόνια από την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο “Αγρότισσες”, παρουσιάζει φέτος τη δεύτερη έκθεσή της με τίτλο “Χartόνια”.
Πρόκειται για μια σειρά έργων που βασίζονται στη δική της αντιμετώπιση της καθημερινότητας, να δημιουργεί παίζοντας, μεταμορφώνοντας απλά καθημερινά υλικά όπως χαρτόνια και χαρτοκιβώτια σε έργα με προσωπικότητα.
Δίπλα στην Κάκια Χαλήμαγα-Χατζή, η κουκλοθεατρική ομάδα Φύρδην Μίγδην -μια ομάδα παλιών μαθητών της από το “Δημιουργικό Εργαστήρι” της. Οργανώνουν, πλαισιώνουν, παρουσιάζουν την έκθεση “Χartόνια” και αλληλεπιδρούν!
Αλληλεπιδρούν, μα αυτή τη φορά όχι με τα έργα της δάσκαλας τους κ. Κάκιας, αλλά με τα έργα της εικαστικού Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή. Εμπνέονται από τα έργα της και παρουσιάζουν στο χώρο της έκθεσης μια σειρά εκδηλώσεων, βασισμένων στα “Χartόνια”.
Η έκθεση θα διεξαχθεί στον εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Κούμα 28) και θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 30 Νοεμβρίου και από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου.
Εγκαίνια: 25 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ.
Ωράριο λειτουργίας: 11.00 -13.00 και 18.00- 21.00
Πληροφορίες: 2410-62100
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
26 Νοεμβρίου: “Χάρτινες ιστορίες” με την παραμυθού Λένα Χαϊδούτη
28 Νοεμβρίου: Workshop για ενήλικες με την Κάκια Χαλήμαγα-Χατζή, χορηγός hobbyarmos, τηλ. συμμετοχής 2410 553808
30 Νοεμβρίου: “ Ένα απόγευμα στην έκθεση Χartόνια παρέα με τη Δημιουργική Πόρτα” για παιδιά 10-14 ετών, υπεύθυνη εργαστηρίου: Άννα Μανιάτη, τηλ. για δηλώσεις συμμετοχής : 2410 621001
5 Δεκεμβρίου: “Παίζω με τα εκθέματα της έκθεσης”, για μικρούς και μεγάλους, με την ομάδα Φύρδην Μίγδην και την Κάκια Χαλήμαγα-Χατζή
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της έκθεσης και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 6.30 μ.μ.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας