Ξεσφραγίζει τον φάκελο με τα απόρρητα έγγραφα για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία ο Π. Καμμένος

Ξεσφραγίζει… τον φάκελο με τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν την πώληση αμυντικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτά τόσο τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών όσο και ο εισαγγελέας, εφόσον ζητηθεί.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω Twitter o υπουργός Άμυνας, λίγες ημέρες πριν από τη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, η οποία μετατέθηκε για τη Δευτέρα, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να παραστεί σε αυτήν.


«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και η πώληση τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας», αναφέρει στο tweet του ο κ. Καμμένος

Να θυμίσουμε πως χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απέστειλε με επιστολή του στον καθ’ ύλην αρμόδιο γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον φάκελο των απόρρητων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ, που αφορούν στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Στην επιστολή ο κ. Βούτσης αναφέρει τον τρόπο που ήρθαν τα έγγραφα στη κατοχή της Βουλής λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Απολογισμού του Κράτους για το 2015, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος τα κατέθεσε. «Τα ανωτέρω έγγραφα τοποθετήθηκαν από τον προεδρεύοντα σε φάκελο, σφραγίστηκαν και παραδόθηκαν προς φύλαξη στη Γενική Διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και προσθέτει: « ο φάκελος ανοίχθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και αφού διαπιστώθηκε από εμέ, ενώπιον των μελών της Διάσκεψης, ο απόρρητος χαρακτήρας των εγγράφων, καθώς επρόκειτο για πρακτικά αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) τα ανωτέρω έγγραφα σφραγίστηκαν εκ νέου σε φάκελο».

Για το ίδιο ζήτημα το υπουργείο Εξωτερικών με μια αιχμηρή ανακοίνωση εστίασε στον παράνομο χαρακτήρα της ανατύπωσης των εγγράφων. «Το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει πως είναι παράνομη η δημοσίευση αλλά και η κατοχή εγγράφων που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και πως αυτό περιλαμβάνεται στον ποινικό κώδικα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και υπογραμμίζει πως στον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που ψήφισε και η ΝΔ, τονίζεται ότι «είναι παράνομη η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η επιστολή Τσίπρα και οι αντιδράσεις

Η χθεσινή επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία ζητούσε αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης, καθώς ο ίδιος θα έλειπε στο Παρίσι, έριξε νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η επιστολή του κ. Τσίπρα ήρθε ως απάντηση στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει εστιάσει στη «σιωπή» του πρωθυπουργού για το ζήτημα της πώλησης αμυντικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία και σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία του Αλ. Τσίπρα από τη Βουλή, δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Σε αυτή εξαπολύει πυρά κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως ενορχηστρώνει «για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου».

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως ίσως θα γνωρίζετε αύριο και μεθαύριο θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για προγραμματισμένες εδώ και καιρό υποχρεώσεις μου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο Παρίσι καθώς θα παρευρεθώ σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο με τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος με τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».

Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Επίσης, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθώ στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.

Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

ΝΔ: «Δεν δεχόμαστε νέα αναβολή»

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Δεν δεχόμαστε δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητάμε από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών».

«Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μαξίμου: Θρασύδειλος ο κ. Μητσοτάκης

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνισαν: «Το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος. Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον Πρωθυπουργό, είναι δειλία. Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος».

ΝΔ: Κρύβονται πίσω από τις αυταπάτες τους

Ανταπάντηση εξέδωσε η ΝΔ σε αντίστοιχους τόνους σημειώνοντας: «Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους».

Τελικά, μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, αποφασίστηκε η μετάθεση της συζήτησης για τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας