Φόβοι για έκρηξη λίγο πριν το τελευταίο σήμα του υποβρυχίου

Για ακόμα μια ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ με το εξαφανισμένο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού Σαν Χουάν στην Αργεντινή, με μια καινούρια πληροφορία, που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα και θέλει τον τελευταίο ήχο που ακούστηκε από το πλεούμενο να είναι αυτός μια μεγάλης έκρηξης.

Από την πλευρά του πλοιάρχου Ενρίκε Μάλμπι, πάντως, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο ο ίδιος αναφέρθηκε σε νεότερη ενημέρωση σε έναν ήχο που »πρέπει να αναλυθεί».

Και όλα αυτά όταν, πλέον, μπαίνουμε στην όγδοη ημέρα που το υποβρύχιο αγνοείται με 44μελές πλήρωμα.

Κόντρα στην κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη διαμάχη στην κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο Πρόεδρος της Αργεντινής έχει εγκαλέσει τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος φέρεται να ενημερώθηκε για το περιστατικό από τις… εφημερίδες.

Παράλληλα, ο Μάκρι είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, καθώς όσο περνούν οι ημέρες και δεν βρίσκεται κανένα σημάδι από το υποβρύχιο, έχει να αντιμετωπίσει και την αυξανόμενη οργή των συγγενών των μελών του πληρώματος.

Βοήθεια από τη Ρωσία

Η Ρωσία προσφέρθηκε να στείλει ένα ωκεανογραφικό πλοίο στα ανοικτά της Αργεντινής για συμμετάσχει στις έρευνες για να βρεθεί το San Juan, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αργεντινός ομόλογός του, Μαουρίτσιο Μάκρι.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για την προσφορά βοήθειας, ενώ ο Πούτιν τόνισε από την πλευρά του στον Μάκρι ότι θα δώσει εντολή να πλεύσει αμέσως προς την περιοχή ένα ρωσικό ωκεανογραφικό πλοίο εφοδιασμένο με εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά σε μια επιχείρηση αυτού του είδους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αργεντινής, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεών τους να συζητήσουν πιο συγκεκριμένα την υλοποίηση της προσφοράς της Ρωσίας να βοηθήσει.

Με τη ρωσική συμβολή, ο αριθμός των κρατών που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα φθάσουν τα 13. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής βοήθεια έχουν προσφέρει ήδη η Γερμανία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Νορβηγία, το Περού, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουρουγουάη.

Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανέφερε νωρίτερα ότι ο Πούτιν προσέφερε βοήθεια στον Μάκρι και τον ενθάρρυνε. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης άλλα θέματα διμερούς συνεργασίας, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας