Η στιγμή που ο Μπουτάρης λέει τα Σκόπια «Μακεδονία» – Έκανε ξανά το ίδιο λάθος (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μακεδονία» αποκάλεσε για ακόμη μία φορά τα Σκόπια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης, σε δηλώσεις του στη γειτονική χώρα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ημερήσιας επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στα αγγλικά, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε στους δημοσιογράφους, ότι πρότεινε η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και «Μακεδονίας» όπως είπε, να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπουτάρης κατά περσινή του επίσκεψη στη γειτονική χώρα, είχε χρησιμοποιήσει ξανά τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν κάνουμε πολιτική, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων. Η βελτίωση των διακρατικών σχέσεων είναι πιο εύκολο να γίνει από κάτω προς τα πάνω. Και με τη βελτίωση των σχέσεων μπορούν να δοθούν εύκολα λύσεις σε διάφορα ζητήματα» είπε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ιβάνοφ.

πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας