Αν είναι δυνατόν… Θα συνεδρίαζαν την ώρα που η Λάρισα υποδέχεται την Αγία Ζώνη της Παναγίας! Ποια γλίτωσε τη δημοτική αρχή από τη γκάφα…

Κυριολεκτικά στο παρά… ένα ακυρώθηκε η συνεδρίαση του αποψινού δημοτικού συμβουλίου. Βλέπετε ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά η πόλη μας υποδέχεται ένα τόσο μοναδικό κειμήλιο για την Ορθοδοξία μας όπως είναι η Αγία Ζώνη της Παναγίας, ουδείς εκ της δημοτικής αρχής σκέφτηκε ότι δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα να διεξάγεται δημοτικό συμβούλιο. Αυτή και αν θα ήταν ΓΚΑΦΑ!

Ευτυχώς δηλαδή που υπήρξε η παρέμβαση της δημοτικού συμβούλου κ. Κατερίνας Ζιαζιά-Σουφλιά που είναι και γραμματέας του ΔΣ Λαρισαίων η οποία με επιστολή της στον πρόεδρο κ. Δημήτρη Τάχο χτύπησε το «καμπανάκι», διαφορετικά δεν θα πατούσε κανείς στη συνεδρίαση. Χριστιανός, τουλάχιστον…

Δείτε την επιστολή της κ. Ζιαζιά-Σουφλιά που οδήγησε ουσιαστικά στην ορθή απόφαση για αναβολή της προγραμματισμένης για απόψε συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου:

«Αγαπητέ κ Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε σήμερα η πόλη μας έχει την ευλογία να υποδέχεται την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Ένα μοναδικό κειμήλιο που έχουμε από την επίγεια ζωή της Θεοτόκου. Μια ευλογία για εμάς, τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Η υποδοχή της θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους από την γήινη πλευρά και από την πνευματική θα αποδοθούν λατρευτικές εκδηλώσεις.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως είναι δυνατόν την μέρα αυτή να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης!!

Αναρωτιέμαι, αν στην πόλη μας υποδεχόμασταν αρχηγό κράτους σε οντότητα, θα συγκαλούσατε ΔΣ;

Θεωρώ πως όχι, γιατί η σειρά των τιμητικών-κοινωνικών- προς το πρόσωπο του εκδηλώσεων δεν θα σας το επέτρεπε.

Είναι για μένα ανεπίτρεπτο να παρευρεθώ στο σημερινό ΔΣ και θέλω να εκφράσω την απέραντη λύπη μου για το «ελαφρύ» της απόφασης σας.

Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά
Γραμματέας ΔΣ
Δημ. σύμβουλος»

 

Β.Β.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας