Οργή κι ένταση στις σιδηροδρομικές γραμμές της Λάρισας – Αποκλεισμός από εκατοντάδες Ρομά (ΦΩΤΟ)

Οργή και ένταση επικρατεί σήμερα στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας όπου εκατοντάδες Ρομά απέκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές καίγοντας λάστιχα, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του δεκάχρονου αγοριού που παρασύρθηκε από τρένο στις γραμμές του ΟΣΕ.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου των ΡΟΜΑ στη Νέα Σμύρνη κ. Νίκο Παϊτέρη όπου συζήτησαν για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος  της απομάκρυνσης των γραμμών από την πόλη.

Ο κ. Καλογιάννης κάλεσε τον σύλλογο να συζητήσουν αύριο το πρωί τα ζητήματα που έχει ο οικισμός γενικότερα ενώ όσον αφορά το θέμα των σιδηροδρομικών γραμμών ανέφερε ότι «η πόλη διεκδικεί εδώ και 30 χρόνια να φύγουν οι γραμμές εκτός πόλης, το οποίο δεν έχει γίνει. Αυτά τα δύο χρόνια βρίσκομαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον ΟΣΕ και συζητάμε λύσεις μέχρι να βρεθεί η λύση της μετατόπισης των γραμμών. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφαλή διέλευση των τρένων μέσα από την πόλη γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Στόχος μου είναι τις επόμενες μέρες να φέρω εδώ την διοίκηση του ΟΣΕ για να κάνει επι τόπου αυτοψία».

 

Δείτε φωτογραφίες

 

 

 

Φωτό: Πάολα Μπανάκα

Δείτε επίσης

Βρείτε μας