Κέλλας: Να καθιερωθεί ως ετήσιο συνέδριο στη Λάρισα

«Η πρόταση που θα ήθελα σήμερα να καταθέσω από τον υπέροχο αυτό χώρο, είναι, το συνέδριο προς τιμή του Γιώργου και της Λένας Γουργιώτη, το οποίο αποδίδει ελάχιστο φόρο τιμής στην κληρονομιά τους, που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, να καθιερωθεί ως ετήσιο συνέδριο στην πόλη της Λάρισας».
Την πρόταση αυτή διετύπωσε με αφορμή τη διοργάνωση του Συνεδρίου με θέμα “Γιώργος και Λένα Γουργιώτη – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ένα έργο ζωής”, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κελλας, ο οποίος και παρέστη στην εκδήλωση, τιμώντας τη μνήμη και την προσφορά των πρωτεργατών του Λαογραφικού Μουσείου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφερόμενος στους Γιώργο και Λένα Γουργιωτη και το έργο τους, τόνισε:
«Οι δυο αυτοί οραματιστές, παρέδωσαν στην πόλη της Λάρισας, μα και σε ολόκληρη την χώρα, τις ιστορικές εκείνες ψηφίδες, που είναι αναγκαίες για να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μιας περιοχής.
Προσωπικότητες ταγμένες στον υπέρτατο στόχο της προσφοράς προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο, το ζεύγος Γιώργου και Λένας Γουργιώτη, άφησε διαχρονική και ανεξίτηλη την σφραγίδα του, μαζί με μια τεράστια παρακαταθήκη γνώσης για όλους εμάς, οριοθετώντας, έτσι, το ανθρώπινο μέτρο.
Γιατί η προσφορά τέτοιων ανθρώπων, στο κοινωνικό σύνολο, είναι αυτό ακριβώς.
Η υπέρβαση του ανθρώπινου μέτρου, όπως αυτό, δυστυχώς στις μέρες μας, οριοθετείται από τον ατομικισμό, την έλλειψη παιδείας, και την αδιαφορία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας