Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν μεγαλύτερη ποινή για τον Πιστόριους

Την αύξηση της ποινής που έχει επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συζύγου του, Ρίβα Στέενκαμπ, αναμένεται να ζητήσουν σήμερα εισαγγελείς στην Νότιο Αφρική, καθώς θεωρούν ότι τα έξι χρόνια φυλάκισης που επιβλήθηκαν στον 30χρονο Παραολυμπιανίκη είναι «σοκαριστικά λίγα».

Η Εθνική Εισαγγελική Αρχή θα εκθέσει τα επιχειρήματά της στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας, η οποία θα διεξαχθεί μέσα σε μια μόνο ημέρα, στο Εφετείο στο Μπλούμφοντέϊν, τη δικαστική πρωτεύουσα της χώρας. Ο «Blade Runner» δεν θα παραστεί στην ακροαματική διαδικασία και οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους σε μελλοντική ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε την Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Την πυροβόλησε τέσσερις φορές, ενώ εκείνη ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού του. Στη δίκη που ακολούθησε το 2014 δήλωσε αθώος, λέγοντας ότι την πέρασε για κλέφτη.

Αρχικά καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, κατηγορία ωστόσο που το εφετείο μετέτρεψε στη συνέχεια σε δολοφονία.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μικρότερη ποινή για την κατηγορία της δολοφονίας στη Νότιο Αφρική είναι δεκαπέντε χρόνια, αλλά στον Πιστόριους επιβλήθηκαν μόνο έξι επειδή το δικαστήριο έκανε δεκτούς άλλους παράγοντες, όπως τον ισχυρισμό του ότι νόμιζε πως πυροβολούσε κάποιον κλέφτη.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας