Υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη τάσσεται η Εύα Καϊλή – Στη Λάρισα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής (ΦΩΤΟ)

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο Εύα Καϊλή, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας,  όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

Σε δηλώσεις η κ. Καϊλή τάχθηκε υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς,  λέγοντας ότι » στηρίζω τον συνάδελφο μου ευρωβουλευτή γιατί θεωρώ ότι συγκεντρώνει χαρακτηριστικά όντας ένας νέος άνθρωπος αλλά και έχει βαθιές πολιτικές αναφορές. Θεωρώ ότι το να μπει η νέα γενιά μπροστά κάτι θα σημαίνει πολιτικό και θα μπορέσει να πείσει τον κόσμο ότι έχουμε καθαρά λόγια, νέες λύσεις και έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος».

Η Εύα Καϊλή ως βασική εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων 2, ευρύτερα γνωστού ως Σχέδιο Juncker, προϋπολογισμού 500 δις €, σε συνέχεια της επιτυχούς έκβασης των διαπραγματεύσεων για την επέκτασή του, ενημέρωσε εκτενώς για τα διαθέσιμα Επενδυτικά Εργαλεία για την Ελλάδα και τον τρόπο λειτουργίας τους αναφέροντας ότι «η Ελλάδα οφείλει να ηγηθεί σε αυτήν την προσπάθεια καθώς έχει την μεγαλύτερη ανάγκη. Έχουμε διασφαλίσει το ότι μπορεί να πάρει όχι μόνο χρηματοδοτήσεις αλλά μέχρι και 50% της κάθε επένδυσης για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό».

 

Φωτό: Πάολα Μπανάκα

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας